Svenska
Gamereactor
artiklar
Nioh

12 tips för maximal överlevnad i Nioh

Har du problem att komma vidare i slaktarspelet Nioh? Behöver du någon som pekar dig i rätt riktning vad gäller vapen och tekniker? Var lugn, vi hjälper dig...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

I Team Ninjas senaste spel, Nioh, ska du utforska ett mycket gammalt japan med spelmekaniker som tar det bästa från Ninja Gaiden och blandar det med Darks Souls och små influenser från Diablo för att skapa ett paket där ond bråd död är ett ständigt återkommande tema. Det är utmanande och en aning rörigt i början och vi tänkte därför bjuda på våra 12 bästa tips som förhoppningsvis kan hjälpa dig på vägen. Först och främst bör du dock läsa vår matiga recension om du inte redan har gjort det.

Bemästra Ki-impulse
Nyckeln till att verkligen bemästra Niohs stridssystem ligger i att lära sig hur Ki-impulse fungerar. Varje attack du utför drar styrka från din uthållighetsmätare men genom att ta utföra en attack och sedan backa undan en sekund för att samla ihop förbrukat Ki med R1-knappen skapar du dig enorma fördelar i striden. Samma teknik används även för att ta bort Yokai-portalerna som nedrig förhindrar all automatisk återhämtning. Genom att bemästra tajmingen kan du även dra fördelar genom olika bonusar som att göra mer skada eller öka återhämtningstakten.

Lär dig de olika stridsstilarna
Det är viktigt att lära sig spelets tre olika stridsstilar och ha koll på när och hur respektive sätt att slåss på ska användas. Att hålla svärdet högt passar exempelvis bra när när du står en-mot-en med en fiende och det är lätt att få in en (svinhård) attack för att sedan retirera. Den låga stridsstilen fungerar perfekt för att få in snabba attacker och avbryta fiender som är mitt inne i en kombination, men avståndet du kan utföra dessa på är drastiskt förkortat. Mellanläget är praktiskt taget användbart för alla situationer och är lättast att lära sig använda.

Detta är en annons:

Studera kombinationer
Det finns ett komplext kombinationssystem inbakat i Nioh som inte bara handlar om snabba- eller hårda attacker. Det blir viktigt att sätta sig in i olika färdighetsträd för att maximera potentiell skada. Det finns även en uppsjö av olika ninja- och ji-jutsufärdigheter att hålla koll på. Dessa blir livsviktiga för framgång då de öppnar upp fler kombinationsmöjligheter och gör dig mer dödlig. Glöm inte bort att hålla ett öga på de olika föremålen du plockar upp - hårlockarna används till exempel för att låsa upp fler färdigheter i Williams färdighetsträd.

Använd din Guardian Spirit, ofta
Var inte för snål när det gäller användandet av ditt skyddsdjur, så snart du hamnar i en situation som ser allt för mörk ut bör du genast aktivera den och kötta sönder alla som är dumma nog att stå i närheten. Du är inte bara odödlig under den stund du har kraften aktiverad, du delar även ut betydligt mer skada i den här formen. Att använda sin guradian spirit gör Nioh betydligt lättare och det går ofta snabbt att ladda upp den igen efter användning.

Nioh

Utforska världen ordentligt
Finkamma allt. Hela tiden. Att eliminera fiender som står och lurpassar har massor av fördelar, speciellt om du skulle behöva fly undan en större fiende blir det väldigt skönt med en fri flyktväg. Dessutom kan du hitta skattkistor och andra viktiga föremål genom att noggrant gå igenom varenda centimeter på banorna. Kodoma är någonting du bör hålla extra utkik efter då dessa låter dig bära fler livsvikiga elixir vilket såklart ökar din chans för överlevnad.

Detta är en annons:

Stressa icke över tappade erfarenhetspoäng
Föremålet med namnet "The Item Summoner's Candle" hämtar tillbaka din guardian spirit om du skulle ha stupat på ett mycket nedrigt ställe som är svårt att återvända till och du råkar ha extra mycket poäng på dig. Dessa går även att köpa under spelets senare skeden vilket ger dig ännu färre anledningar att stressa och dö på vägen för att hämta förlorade erfarenhetspoäng.

HQ

Lukrativa PvE-gravar
Du kan i stort sett helt ignorera gravarna från fallna spelare men där de döda samurajerna vilar finns det ofta godsaker att hämta, om du klarar utmaningen du kommer ställas inför. Ibland kan det kännas som om gravarna aktiveras automatiskt bara du kommer nära, i dessa fall handlar det om en gitarrspelade munk, en "Biwa-Bokudoku", dödar du honom kommer inte gravarna aktiveras automatiskt längre. Blodiga gravar beskriver alltid hur spelaren som ligger där dog vilket kan vara bra information för att planera sin taktik.

Håll koll på de olika titlarna
Du kommer ständigt att klara av specifika små uppgifter när du spelar och om du kikar under menyvalet "Awards" kan du ha koll på vilka titlar du börjar närma dig att klara av. Dessa fungerar lite som "Badass"-systemet i Borderlands-serien och belönar dig med poänger för passiva färdigheter. Det går snabbt att samla ihop ett gäng och du bör ständigt kika på vad du är på väg att klara.

Nioh

Ducka i sidled
I de allra flesta fall behöver du vara nära din fiende för att kunna slåss effektivt, som sig bör i ett närstridsspel. Detta betyder att det inte alltid är den bästa taktiken att försöka undkomma attacker genom att hoppa bakåt. Har din fiende ett spjut kan denne göra långa, svepande attacker som kommer träffa dig oavsett. Då är det bättre att ducka i sidled och ständigt hålla dig nära motståndaren och få in ett par slag så snart tillfället presenterar sig.

Byt ständigt ut din utrustning
Det finns så mycket vapen i Nioh att du inte kommer hitta ett svärd tidigt och sedan använda det genom hela spelet. Du bör således inspektera precis allt du plockar upp för att se om det är bättre än det du har för tillfället. Detsamma gäller spelets olika rustningar, du kommer ständigt hitta nya och bättre delar och att hålla fast vid någonting av sentimentala anledningar har ingen som helst mening eftersom du kommer behöva det allra bästa för att överleva.

Nioh

Spela om uppdrag. Flera gånger
Det låter kanske svintråkigt men med tanke på hur utmanande Nioh faktiskt är kan det faktiskt vara en god idé att besöka banor och uppdrag du redan har klarat av för att samla på dig viktiga erfarenhetspoäng och gå upp i nivå. Om du känner att det blir allt för trist i längden kan du alltid kalla in lite vänner och kötta på tillsammans, det är i alla fall lite roligare och gör det enklare. Win-win, helt enkelt.

Förstå de olika elementen
Elementbaserade attacker kan användas väldigt fördelaktigt i Nioh, genom att förstå vad varje element är bra till blir alltså väldigt viktigt. Eld gör att fiender tar skada över en längre tidsperiod, vatten ökar skadan du gör successivt, vind försvårar blockering och parering, elektricitet gör fienden långsammare, earth-elementet dubblar motståndarens Ki-konsumption och slutligen, gift gör mer kontinuerlig skada än eld. Haken är att allt detta även kan användas emot dig vilket gör att du även bör lära dig hur du bäst undviker elementen också.

Nioh är svårt. Vi ska inte ljuga. Men om du använder tipsen ovan till din fördel blir det förhoppningsvis lite lättare, speciellt under de första timmarna av spelet. Lycka till och kom ihåg att ha kul.

HQ

Relaterade texter

NiohScore

Nioh

RECENSION. Skrivet av Oliver Thulin

Team Ninjas nya spel påminner massor om Dark Souls. Men är det lika bra?

1
Nioh har sålt närmare tre miljoner exemplar

Nioh har sålt närmare tre miljoner exemplar

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Nioh är ett spel i samma anda som Dark Souls, och som snabbt blev populärt när det släpptes till PC och Playstation 4 för två år sedan. Sedan dess har det tickat på och...

7
Stöd för mus och tangentbord till PC-Nioh

Stöd för mus och tangentbord till PC-Nioh

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

En hel trave PC-spelare har beklagat sig över att Nioh bara gått att spela med handkontroll snarare än tangentbord och mus. Och sistnämnda är som bekant den lösning som...

7
Mustig lanseringstrailer för Nioh till PC

Mustig lanseringstrailer för Nioh till PC

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

För exakt en månad sedan rapporterade vi att en extra välfylld utgåva av Nioh skulle släppas till Steam denna månad. Detta sker den 7 november och för att fira detta har...



Loading next content