Svenska
Gamereactor
artiklar
Halo Wars 2

Halo Wars 2: 8 tips för att briljera i Blitz

Kortbaserat strategikrig kan vara komplicerat. Vi har plitat ned ett par tips för att du ska kunna komma igång med Blitz i Halo Wars 2 så smärtfritt som möjligt..

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Halo Wars 2 släpptes tidigare i veckan och många strategiälskande spelare kommer bege sig ut för utmana andra i det nya kortbaserade spelläget "Blitz" under den kommande helgen, såklart. Det kan vara något förvirrande till en början att veta hur man ska spela för att vara så effektiv som möjligt, därför har vi samlat ihop åtta tips som kommer få dig att briljera i Blitz. Innan du börjar läsa rekommenderar vi dig att spela Blitz-träningen som finns i spelet, där får du lära dig grunderna med energi och utmattning, vilket vi kommer återkomma till nedan.

Spela kampanjen
"Är inte det här en Blitz-guide?" undrar du. Jo, det är det. Men, börja med att spela igenom kampanjen i Halo Wars 2. Dels får du gå igenom alla spelets enheter på ett pedagogiskt sätt och lära dig allt om vilka trupper som kontrar vilka mest effektivt och dels får du se och använda en del av ledarkrafterna som även de dyker upp i Blitz. Det är även ett perfekt sätt att få koll på spelkontrollen och spelets övergripande struktur. Du får dessutom ett kortpaket för varje uppdrag du slutför och erfarenhetspoäng som ger dig ett kortpaket för varje nivå du går upp. Det är alltså cirka 15 kortpaket helt gratis om du spelar kampanjen och det för oss in på nästa tips.

Ha koll på dina kort
I Blitz bygger du inte baser, du kan inte spamma enheter för att göra ett episkt luftanfall med 120 Hornets på samma gång. Du är alltid begränsad till de 12 korten som finns i din kortlek. Alltid. Alla ledare kommer utrustade med en standarduppsättning som förvisso inte är helt fy skam men det gäller att du anpassar din kortlek efter din egna spelstil. Visst gäller det att se till att kunna kontra alla typer av enheter men du har mycket frihet till hur du vill göra detta.

Detta är en annons:

Ju fler kortpaket du låser upp desto fler nya enheter kommer du kunna lägga till i din lek. Det gäller även att ha koll på att vissa kort har samma enhet som ett annat men med andra egenskaper. Exempelvis finns det ett Wraith-kort som kostat 110 energi att använda, senare kan du låsa upp ett annat Wraith-kort som kostat 160 energi men det kortet har egenskaper "Guard" vilket sätter ett extra skydd på alla trupper som befinner sig i närheten av enheten. Det finns en mängd olika egenskaper och varianter på de olika korten som är viktiga att hålla koll på.

HQ
Halo Wars 2Halo Wars 2
Halo Wars 2Halo Wars 2
Detta är en annons:

Gör dag- och veckoutmaningarna
Under Blitz-menyn finns det någonting som heter "Challenges", det är utmaningar som vill att du spelar vissa spellägen eller uppnår ett visst antal avklarade matcher med en specifik ledare. Genom att klara av dessa (tre per dag och tre i veckan) får du erfarenhetspoäng som i slutändan leder till fler kortpaket. Fler kortpaket betyder fler eller starkare enheter vilket i slutändan kan resultera i skillnaden mellan vinst eller förlust. Utmaningarna är ofta generösa i sin utformning och kräver inga eller väldigt få vinster för att avklaras. Det kan röra sig om att spela ett viss antal matcher med en ledare, spela ett visst spelläge och så vidare.

Upprätthåll god kommunikation
Detta gäller givetvis inte om du spelar Blitz en-mot-en men så fort du har lagkamrater blir det superviktigt att försöka hålla en god kommunikation med varandra. Vem skickar vad till vilken zon? Vad anfaller fienden med? Hur långt är det kvar till ett superkort som en Scarab eller ett bombanfall? Genom att ständigt prata med dina medspelare kan ni lättare förutse vad motståndarna sysslar med och på så viss agera korrekt när det är dags. Hamnar du i en match där ingen vill prata kan du trycka på den vänstra analogspaken för att göra en markering på kartan (som även spelar upp ett litet ljud) för att påkalla uppmärksamhet om en pågående attack eller be om att få energi upplockad.

HQ
HQ

Bygg dina egna kortlekar till alla ledare
För att skapa dig en så god uppfattning som möjligt om vad du möter är det värt att åtminstone bygga en egen kortlek till varje ledare i spelet och prova dem under en match. Som vi har sagt innan är det A och O att veta vilka enheter som gör vad, vilka typer av specialattacker de har och hur du lättast besegrar dem. Totalt finns det sex ledare att hålla koll och även om de inom sina egna grupper skiljer sig aningen lite från varandra finns det även skillnader som har drastiska förändringar på spelbarheten att hålla koll på.

Undvik att placera ut enheter direkt i strid
Detta är extremt viktigt och något som nämns i spellägets övningsuppdrag. Nästan alla kort du har på handen har något som kallas för "Deployment fatigue" vilket betyder att de inte är redo för strid (effektivt) precis när du placerar ut dem på slagfältet. Under åtta sekunder har de förminskade livmätare och gör endast hälften av sin potentiella skada. Släpper du en enhet mitt i en strid är alltså oddsen höga att du blir smulad till småbitar innan du hinner blinka.

Halo Wars 2
Halo Wars 2
Halo Wars 2Halo Wars 2

Träna i Blitz Firefight
Som i princip alla tips här bygger på handlar Blitz väldigt mycket om att ha bra koll på sina egna kort och på hur motståndaren stängs ner snabbt. Känner du inte för att bygga upp dina färdigheter mot mänskligt motstånd kan du bege dig in i Blitz Firefight för att testa olika kortleksstrategier i lugn och ro. Här har du ordentliga möjligheter att experimentera för att hitta en spelstil du känner är effektiv och som passar dig. Prova olika rush-taktiker, hur du snabbast tar dig fram till energi eller hur du bäst försvarar en punkt med så kraftfulla enheter som möjligt. Blitz Firefight är även ett perfekt spelläge om du vill testa häftiga synergieffekter tillsammans med vänner.

Offra för att erhålla energi
Energi i Blitz är grunden för att kunna placera ut nya trupper på kartan. Det är därför väldigt viktigt att detta blir en hög prioritering hos dig och ditt eventuella lag, det kan vara värt att släppa en punkt du bevakar bara för att samla ihop det där lilla extra som i förlängningen kanske gör att du kan spela ut en riktigt kraftig enhet. Det bästa sättet att attackera behållaren och plocka upp energin på är att försöka få din utsända enhet att placera sig så nära som det är möjligt, alltså inte markera för attack på avstånd, detta gör dels att attacken startar automatiskt men sen får du även all energi automatiskt så snart behållaren är förstörd så du slipper släppa blicken från någonting annat.

Det var åtta tips det, dela gärna med dig av dina bästa tips i kommentarerna nedan och glöm inte att läsa vår recension av Halo Wars 2

Relaterade texter

1
Halo Wars 2: Awakening the NightmareScore

Halo Wars 2: Awakening the Nightmare

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Jag älskade Halo Wars 2 när det släpptes tidigare i år. Tokälskade det, till och med. Jag lade ned hundratals timmar i Blitz-läget, samlade guldmedaljer och dödskallar...

Halo Wars 2Score

Halo Wars 2

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Kungen av strategispel på konsol är tillbaka. Vi har byggt baser, försvarat oss och planerat attacker som om våra egna liv stod på spel...

0
Spela Halo Wars 2 gratis till helgen

Spela Halo Wars 2 gratis till helgen

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Halo-serien behöver rimligen inte någon närmare presentation och är en av de bäst säljande och högst rankade actionserierna någonsin. Det har i sin tur lett till ett...



Loading next content