Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets hetaste 2018 (1)

Det är dags att kora det vi på redaktionen anser vara årets 20 hetaste, kommande, titlar. Här kommer de första fem spelen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

2017 är över, och om du frågar Gamereactors samlade redaktion råder det ingen som helst tvekan om att det handlade om ett av de bättre spelåren vi upplevt. Vilket såklart märktes när vi väl satte oss ned för att sammanfatta spelåret 2017, något som tog betydligt längre tid än vanligt. Legend of Zelda: Breath of the Wild korades av oss till fjolårets bästa medan det var Guerrilla Games magiska Horizon: Zero Dawn som faktiskt vann flest kategorier. Men nu blickar vi framåt, istället. Vi kikar in i spåkulan, smeker vår nyligen uppdaterade releasekalender och försöker sammanfatta våra åsikter och tankar om de kommande 11 månaderna och alla stekheta storspel som 2018 har att erbjuda. 20 titlar blir det i denna artikel och vi börjar alltså med placeringarna 20-16. Del två av denna artikel dyker sedan upp under morgondagen.

Årets hetaste 2018 (1)

(20) Forza Horizon 4 | 2018
Forza-följetongen har på senare år följt ett ganska tydligt mönster, varje år släpps det ett nytt spel och här får Forza Motorsport och Forza Horizon turas om. Och på senare år har rampljuset hamnat mer och mer på Forza Horizon-serien, som om vi följer mönstret, kommer släppa sin fjärde del i år. Det har redan börjat ryktas en del om var Forza Horizon 4 kommer utspela sig, och det mesta verkar peka på att vi kommer att få ta oss en liten tur längs Stilla Havets eldring till driftandets och den stigande solens hemland Japan. Att få rusa fram igenom Tokyos neondränkta gator och drifta över Akihabara-övergångstället i värsta Fast and Furious-stilen för att sedan bege sig ut på landsbygden i Fujis skugga vore inte helt fel enligt oss här. Nya bilar lär vi säkert se en hel del av, och då Forza Horizon-serien alltid brukar ta med något av den lokala bilkulturen, så kan vi ju bara hoppas på att de inkluderar de neonbesmyckade lastbilar som finns på vägarna i Japan. Det vore ju intressant att se något nytt funktionellt i spelet också, utöver ny miljö och nya bilar, och då vi ändå verkar vara i Japan, landet med flest jordbävningar i världen, kunde det nog vara ganska kul att få se teamet hos Playground inkludera det på något sätt. Vi får alla ta och vänta till E3 för att få se hur Forza Horizon 4 kommer att se ut.

Årets hetaste 2018 (1)
Detta är en annons:

(19) Tennis World Tour | 2018
Fotboll, hockey och tjurridning får ursäkta - men ska det spelas sport digitalt finns det ingen roligare sport än tennis. Det är något med upplägget som gör att det både enkelt och effektivt perfekt kan simuleras digitalt, vilket gett oss otaliga klassiker genom åren. Vi tänker bland annat på Nintendos båda suveräna Tennis och Super Tennis, men även Virtua Tennis och Top Spin. Och det är utvecklarna av Top Spin 4 som nu är tillbaka med en ny studio för att återigen tolka tennis efter åratal av torka på den fronten. Spelet heter Tennis World Tour och det är så enkelt att exakt allt vi hittills fått se lovar extremt gott. Animationerna är förstklassiga, grafiken tjusig, licenserna på plats och ambitionerna verkar vara högt ställda redan från start. Vi ser fram emot att veva stenhårda smashar med veteraner som herrarna Rafael Nadal och Roger Federer igen, ha tuffa dueller mellan Caroline Wozniacki och Venus Williams samt spela med nykomlingar som Alexander Zverev i jakten på topprankingen. Snart är världens roligaste TV-spelssport tillbaka igen på allvar.

Årets hetaste 2018 (1)

(18) Bloodstained: Ritual of the Night | 2018
Det har snart gått fyra år sedan Castlevania: Lords of Shadows 2 släpptes till Xbox 360 och Playstation 3, och för den som har längtat efter ett mer traditionellt och 2D-doftande vampyräventyr har väntan dessutom varit betydligt längre än så. Nu är dock producenten Koji Igarashi tillbaka, fri från Konamis översyn och redo att släppa en andlig uppföljare till Playstation-klassikern Symphony of the Night. Nya given Bloodstained: Ritual of the Night har nämligen fått koka ett bra tag och sedan den där kickstarter-annonseringen från 2015 har vi suktat efter samma typ av pisksnärtande demonslakt som förtrollande oss för över två decennier sedan. Förutsättningarna för att Igarashi & Co ska lyckas under året 2018 ser dessutom extremt lovande ut på förhand. Kickstarter-målet nåddes, som exempel, efter bara på några ynka timmar och förutom lovade gameplay-videos har vi även fått veta att David Hayter (Solid Snake) och Robert Belgrade (Alucard) ska låna ut sina stämband samt att Castlevania-konstnären Ayami Kojima är ansvarig för omslagskonsten. Talangen, viljan och förmågan att skapa något minnesvärt finns alltså här i överflöd, och även om vi visserligen inte kommer att få styra en medlem ur Belmont-klanen eller ens invadera Draculas fördömda slott denna gång så tror (och hoppas) vi att Bloodstained: Ritual of the Night kan leva upp till det briljanta originalspelet man hämtat sin inspiration ifrån.

Årets hetaste 2018 (1)
Detta är en annons:

(17) Kingdom Come: Deliverance | 13 februari 2018
Tjeckiska Warhorse Studios har snickrat på Kingdom Come: Deliverance i över fem års tid, och i år får vi äntligen lägga labbarna på deras ovanligt realistiska medeltidsspel. Warhorse Studios har försökt att simulera eran så gott det bara går, och det lovande rollspelet ska försöka ge oss en trovärdig känsla av hur det egentligen fungerar att svinga svärd i det medeltida Europa. Kingdom Come: Deliverance gör allt i sin makt för att återspegla en korrekt bild av hur medeltiden såg ut och därför kan vi också vänta oss ett massivt djup i handlingen. Vi på Gamereactor kan knappt bärga oss till spelet dundrar ut den 13 februari och vad vi har sett hittills är det kanske inte häpnadsväckande snyggt, men det bjuder på en levande och dynamisk spelvärld där du bland annat måste ta dig an ett uppdrag i tid. Är du inte på plats vid rätt tidpunkt så fortsätter spelet i realtid, och vi får se hur väl Warhorse Studios lyckas med denna aspekt men på förhand låter detta som något som kan fungera overkligt bra. Kingdom Come: Deliverance är utan tvekan ett av årets mest efterlängtade spel, och nu kan vi bara hoppas på att spelet verkligen levererar och blåser oss av stolen både en och två gånger.

Årets hetaste 2018 (1)

(16) Fe | 16 februari 2018
Fe är ett spel i samma gulliga anda som en tidigare indiesuccé från EA vid namn Unravel, från ännu en svensk utvecklare. Även om det inte direkt snålas på antalet söta indiespel idag så finns det mycket som lockar just här. Dessutom, med EA i ryggen så bör utvecklaren Thunderful (tidigare Zoink) ha resurser nog att skapa en vidunderlig upplevelse. I rollen som lille Fe slängs du ut på ett utforskningsäventyr för att skydda skogen mot de onda varelserna "The Silent Ones". Utan handhållning ska du komma underfund med hur du kan använda dina sånger för att ta hjälp av skogens alla djur och väsen. Det vi längtar allra mest efter är att få leva i den vackra low-poly-världen, vars magi bäst beskrivs som en blandning av Ori and the Blind Forest och Shadow of the Colossus. Det bjuds på fantasifulla djur med lysande neondetaljer, starka kontraster som skapar mystiska siluetter i horisonten, djursång som ekar bland bergen och, så klart, den ursöta räv-varelsen Fe. Nu är det bara att hoppas att det har lagts ens hälften så mycket energi på att skapa ett spännande äventyr, som på spelets konst.

Nästa del av denna lista publiceras under morgondagen.



Loading next content