Svenska
Gamereactor
artiklar
Wolfenstein II: The New Colossus

Machine Games om framtiden för Wolfenstein II

Vi ringde upp Machine Games för att prata lite om den kommande Wolfenstein II: The New Colossus-expansionen och framgångarna med spelet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Wolfenstein II: The New Colossus

Jag har spelat Wolfenstein II: The New Colossus en hel del efter min recension förra året och hunnit avnjuta den första expansionen, The Adventures of Gunslinger Joe. Det kändes som om det var dags att få gratulera svenska Machine Games för framgångarna och passa på att prata om nästa expansionen och framtiden. Vi ringde upp "Narrative Designer" Tommy Tordsson Björk för att prata lite om den expansionen, The Diaries of Agent Silent Death, (som släpps idag) och om framgångarna sedan spelet släpptes.

Vi träffades i Uppsala strax innan Wolfenstein II: The New Colossus skulle släppas, och nu är det ute. Ni har vunnit en del priser för spelet, bland annat Best Action Game på The Game Awards. Det är stort. Har ni hunnit landa efter det?
- Ja, det var jättehäftigt verkligen. Otroligt kul att få så fina utmärkelser, både best action game och best shooter. Vi gick även pris nu i veckan för best narrative på New York Game Awards, vilket var roligt. Att få läsa folks intryck om hur mycket de gillar storyn och spelet är jättekul.

Det måste vara en oerhört härlig känsla och ett kvitto på jobbet ni lagt ner.
- Ja, det har varit fantastiskt.

Detta är en annons:

Hur fortsätter ni arbeta nu efter framgångar, priser och allmän uppskattning. Är pressen att leverera högre nu?
- Ja, jag känner lite att sådana här utmärkelser är superhärliga och fungerar som en bekräftelse på att allt slit och jobba man har lagt ner. Det blir givetvis ett slags erkännande. Jag tror däremot att vi alltid strävar efter att vara så bra som möjligt och att alltid bli bättre. Men visst, pressen är större och vi har fler ögon riktade mot oss.

Men, vi ska prata lite om den nya expansionen som släpps snart,
The Diaries of Agent Silent Death, exakt vad behöver vi veta?

- Vi har delat upp expansionerna i tre delar, den första var The Adventures of Gunslinger Joe, tanken med de här små berättelserna är att de är skapade av en av medlemmarna på U-båten, en resistance-medlemmarna. Det blir någon sorts meta-fiction i universumet som den här författaren har hittat på för att öka moralen hos resten av besättningen och motståndsrörelsen. Agent Silent Death-berättelsen handlar om en brittisk lönnmördare som heter Jessica Valiant som under andra världskriget slogs mot nazisterna. Hennes man blev dock mördad och hon har levt i exil i Brasilien. Nu har hon fått information om tre nazister som ska ligga bakom mordet på hennes man. Hon går ut på uppdrag för att ta kål på dem helt enkelt.

Wolfenstein II: The New Colossus
Wolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New Colossus
Detta är en annons:

De här berättelserna har ingen direkt koppling till B.J Blazkowicz?
- Nej, de skildrar lite annorlunda perspektiv med motståndsrörelsen i helhet. Men, de är centrerade i USA precis som The New Colussus.

Hur skiljer sig Jessica från B.J, hur blir nyansskillnader i berättandet? Jag tänker eftersom mycket av The New Colussus är en ganska personlig historia om B.J som karaktär.
- The New Colussus fokuserar på B.J och hans berättelse som också förstärks av alla andra karaktärer i motståndsrörelsen. Expansionerna är lite mer "pulpiga" lite lättsammare i tonen och som äventyrsböcker. I The New Colussus har man tre stycken olika gameplay inriktningar; tactical, mayhem och stealth. I expansionerna fokuserar vi mer på en egenskap i taget, The Diaries of Agent Silent Death har mest fokus på smygandet.

The Diaries of Agent Silent Death är den andra av tre expansioner, Om vi blickar framåt, hur ser framtiden ut för Wolfenstein II: The New Colossus, utöver den kommande expansionen?
- Jag kan inte prata om någonting just nu. Vi håller på att planera coola saker men exakt vad det rör sig om kan jag inte säga. (Skrattar)

B.J eller Jessica, vem är coolast?
- Oj. B.J eller Jessica? Jag tycker de är coola på olika sätt, men B.J är speciell, han är en ikon. Jag svarar B.J.

För att avrunda, har du någonting att berätta om Nintendo Switch-versionen av Wolfen 2?
- Det jag kan berätta är att vi samarbetar med Panic Button Games, de som gjorde Switch-versionen av Doom. De är väldigt duktiga och Doom fungerade ju fantastiskt bra och Wolfenstein II: The New Colossus byggs i samma motor så det kommer bli riktigt bra, kan jag tänka mig (skrattar).

Wolfenstein II: The New Colossus

Relaterade texter

Wolfenstein II: The New ColossusScore

Wolfenstein II: The New Colossus

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

I ett svenskutvecklat alternativt USA under 60-talet tog nazismen över, något som Kim Orremark har tänkt att sätta stopp för, kosta vad det kosta vill...



Loading next content