Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2017

Så har det blivit dags för den tyngsta kategorin av dem alla. Årets spel 2017, framröstat av Gamereactors läsare...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Redaktionen har sagt sitt, vi korade spelen vi ansåg vara 2017 års bästa redan förra året (du läser artikeln här). Nu är turen istället kommen för att avslöja vilka spel Gamereactors läsare utsett till årets teknik efter att ha röstat per epost och i kommentarsfältet. Resultatet är tio kanonfina spel där plats ett ensamt kammade hem ungefär hälften av rösterna. En direkt makalös bedrift. Men så är det ett makalöst spel som vann också. Kolla in alla era vinnande mästerverk här nedan.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2017

(10) Resident Evil 7: Biohazard / Klicka här för att läsa recensionen
På flera sätt är det en omstart av serien, där Capcom låtit sig inspireras av Konamis skräckfyllda demo P.T. snarare än återknutit till sin egen värld. Men resultatet är inget mindre än magiskt bra och det var länge sedan Capcoms zombiespäckade värld kändes såhär fräsch och genuint läskig.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2017
Detta är en annons:

(9) Sonic Mania / Klicka här för att läsa recensionen
Att Sega inte längre har kompetensen att förvalta Sonic har vi vetat i decennier nu, men lyckligtvis finns det hängivna fans. Och när de fick chansen att göra ett nytt, tvådimensionellt Sonic-spel så tog de i från tårna för att påminna oss om hur bra kotten faktiskt kan vara i rätt händer. Snic Mania är rysligt underhållande och en riktig pärla som återigen fick både oss och er att älska kotten på nytt under några månader till Sega återigen solkade ner minnet med Sonic Forces.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2017

(8) Halo Wars 2 / Klicka här för att läsa recensionen
Egentligen är det inte så konstigt att det blir bra, för Halo-världen är fylld av ikoniska fordon och soldater, starka personligheter samt fiender. Halo Wars-serien är hutlöst underskattad underhållning som erbjuder både bra kampanj och multiplayer och tvåan är inget undantag. Vi älskade spelet och gav det en nia och ni tycks vara inne på samma linje.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2017
Detta är en annons:

(7) Nier: Automata / Klicka här för att läsa recensionen
Japanska spel hade något av en renässans under 2017 där flera stora titlar gick riktigt bra. En av dem var actionrollspelet Nier: Automata som med klockren spelkontroll, svincool värld och stenhårda scener snabbt blev en favorit. Det här var ett spel som blev underhållande så snart du höll i handkontrollen och faktum är att vi år 2018 inte velat släppa den ännu just därför.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2017

(6) Divinity: Original Sin II / Klicka här för att läsa recensionen
Många rollspel har gått mot action, strömlinjeformad spelkontroll, mindre djup och en story du egentligen inte kan påverka så värst. Lyckligtvis vr Divinity: Original Sin II inget sådant spel, utan en slags rollspelens Rolls-Royce med extra allt för dig som ville ha riktigt matiga äventyr där du själv fick avgöra när, hur, var och varför saker skulle göras.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2017

(5) Persona 5 / Klicka här för att läsa recensionen
Allt fler har fått upp ögonen för de sällsamma och vansinnigt coola äventyren i Atlus Persona-serie. När del fem nu släpptes så lossnade det på allvar. Vi hade redaktionsmedlemmar som halvt gick under jorden och vare sig man normalt var actiontorsk, pusselfantast eller racingälskare - tycktes kärleken för detta spel vara oöverträffad. Ni tyckte samma sak och skicka upp det som ett av 2017 års fem bästa spel. Inte illa alls!

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2017

(4) Super Mario Odyssey / Klicka här för att läsa recensionen
Mario-äventyr brukar alltid vara något extra och Nintendo är inte rädda att skaka om sitt koncept. Det gjorde de med råge i Super Mario Odyssey där ingen bana var den andra lik och där helt geniala sekvenser bara användes en eller två gånger innan vi slussades fram till nästa. Vi kämpar fortfarande med vissa av månarna och kan bara hålla med er om att det är något alldeles extra.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2017

(3) Assassin's Creed Origins / Klicka här för att läsa recensionen
Det var vinna eller försvinna för Assassin's Creed-serien som tappat mycket anseende efter lite för många spel på kort tid, som till råga på allt höll lite för låg kvalitet. Lösningen blev ett års uppehåll och ett historiskt äventyr i svunna tiderna Egypten som på flera sätt hade mer gemensamt med The Witcher 3 än de närmsta föregångarna. Och sämre förebilder än så kan man ju ha. Bayeks äventyr var helt makalöst bra och ursnyggt med påkostat Xbox One X-stöd, och ni tycke detsamma.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2017

(2) Horizon: Zero Dawn / Klicka här för att läsa recensionen
Guerrilla var leds på Killzon som ärligt talat tappat lite i både kvalitet och fräschör. Lyckligtvis hade Sony förnuftet att låta dem skifta spår och göra något helt annat, vilket kom att bli Horizon: Zero Dawn. Aloy blev snabbt en figur spelvärlden tog till sig och det direkt skrattretande snygga rollspelet bjöd på en spelvärld olik någon annan vi sett, och en modern klassiker var född.

Gamereactors läsare korar: Årets spel 2017

(1) The Legend of Zelda: Breath of the Wild / Klicka här för att läsa recensionen
Zelda-serien är väl ungefär så helig som en spelserie blir, och de ordinarie spelen till stationära konsoler är faktiskt inte fler än nio sedan 1986. Varje ny lansering är därför en stor händelse med enorma förväntningar. Lyckligtvis infriade Nintendo dem alla och lyckades även rent av överträffa dem med den kanske bästa öppna spelvärlden någonsin, makalöst mycket att göra, fler hemligheter än någon rimligen kan behöva och en spännande historia som berättades helt i det tempo spelaren valde. Länge har Ocarina of Time varit måttstocken för tredimensionella Zelda-spel, men frågan är om det inte är The Legend of Zelda: Breath of the Wild vi nostalgiskt kommer se tillbaka på om tjugo år?



Loading next content