Iallafall en-två gånger per år försöker jag besöka restaurangen Take Mikado i Östersund, vilket som namnet antyder är en japansk inrättning. Men där så många andra Japan-hak idag gör fusion-aktiga lösningar, satsar kocken Tsukasa "Tim" Takeuchi på vad som bara kan beskrivas som renodlat japansk mat. Käk som smakar precis som när du är på bättre ställen i Osaka, Kyoto eller någon annanstans.
Det har bara hunnit vara två dagar med plusgrader i Jämtland och jag vet att det såklart snart bli vinter igen. Men våren är den årstid jag kommer minst överens med, och jag förknippar den enbart med slask, halka och lynnigt väder. Höst och vinter är för mig mys inomhus, lång promenader i vidunderligt vacker natur, TV-spel, brädspel, rykande hett kaffe, levande ljus och sköna filtar. Nu passar ingenting, hur jag än gör blir det fel.
Som jag skrev härom natten verkar det vara gott om intresse för vandring på Gamereactor. Det är något visst med att bara ta sin väska och ge sig av med några goda vänner ut i vildmarken, och för min egen del den jämtländska fjällvärlden. Det ger bra motion, ger möjlighet att se platser man inte annars når, är väldigt rogivande och ger ett ibland välbehövligt break från allt vad civilisation heter.
Vad är det för en märklig grej på bilden nedan? En mollusk? En krossad finne i närbild? Något från en lungsjuk? Nej, ingetdera. Det är krämbullarnas krämbulle. Det var min gode vän Soderius som bjussade på denna under kvällen. Han kommer från en by kallad Hammarstrand utanför Jämtland. En plats jag sällan frivilligt besöker, men som har en alldeles unik fördel - nämligen Brödbiten.