Svenska
Blog

Syberia 3 var inget vidare...

Jag gillar de två första spelen ur Syberia-serien. Detta trots att jag spelade dem i fjol för första gången efter att Lisa hade recenserat det tredje spelet som hade gått helt under min radar. Har du inte spelat de första titlarna rekommenderar jag dig att göra det. Trean kan jag däremot inte rekommendera.

Jag började spela den tredje titeln i slutet av juli och trots att det inte tog mig mer än tio timmar att klara har det tagit mig lång tid att slutföra det. Först igår nådde jag slutet och det talar väl kanske också för vilket dåligt spel det var. För det har varit utmanande att stå ut i mer än 30 minuter åt gången på grund av den hemska grafiken, värdelösa kontrollen, horribelt röstskådespel och pussel som är så irriterande att jag hellre hade skrivit en recension av Pippa Funnell 2. Faktum är att jag inte kommer på något som är bra med spelet alls.

Syberia 3 lever inte alls upp till föregångarna och det känns tråkigt att detta kan bli det sista vi ser av Kate Walker när det är ett så fruktansvärt dåligt slut. Det känns inte ens som ett slut utan snarare som att spelet sätts på paus. Jag hade mycket hellre sett att spelet lades ned efter alla problem istället för att ge ut det i det skick som det gjordes.

Vad som dessutom är skrattretande uselt är att trean fördröjdes på grund av DLC. Ett DLC som inte ens är längre än en halvtimme och som till 70% består av mellansekvenser. Det ger dessutom ingenting rent berättelsemässigt och det känns som ett hån att betala nästan 50 kronor för extramaterialet. Nej, går du i funderingarna på att spela Syberia 3 råder jag dig att inte göra det såvida du inte vill råka ut för en hjärnblödning.

Syberia 3 var inget vidare...

HQ