Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Funderar på nytt hemmabiosystem

This post is tagged as: Hemmabiosystem, ljudsystem

Eller ska man säga ljudsystem kanske?

Mitt nuvarande hemmabiosystem är en blu-rayspelare med 2.1 ljudsystem av märket Pioneer som jag köpte 2012 på Netonnet för drygt 3500 kr vill jag minnas. Sedan drygt 2 år tillbaka har spelaren börjat hacka/snabbspola på filmer ibland och med tekniken som nu kommer och knackar på dörren som kräver mer funktioner börjar min lilla klump kännas utdaterad.

Vad tusan ska jag byta upp mig till?
Länge har jag funderat på ett liknande system men i bättre tappning sett till dagens standard. Med tanke på vad som nu blir standard och vad som kommer (Xbox One X t.ex.) så behöver jag ett system som klarar av eller åtminstone skalar upp till 4K/UHD.

Eftersom jag bor i en lägenhet passar 2.1 mig perfekt men tanken på en soundbar med sub har nu börjat kännas som en möjlighet också. Jag är inte intresserad av att köpa något svindyrt system som jag därefter inte kan utnyttja full kraft av på grund av att jag bor tätt intill närliggande lägenhetsgrannar. Ett prisvärt system som låter bra men inte får grannarna på dåligt humör är därför mest optimalt, såklart.

Min budget är inte skriven i sten då så många olika system och möjligheter finns i olika utföranden. En idé är en soundbar och sedan köpa en blu-ray till den (jag vet att mina spelkonsoler har bluray men vill jag bara se på film eller lyssna på musik känns en bluray smidigare att sätta på än en spelkonsol)

Dessa alternativ har jag hittat:

Soundbar - JBL SB450 som klarar 4K och har 3 HDMI ingångar samt verkar ha fått skapligt bra betyg på diverse tester. Någon nämnde att den spelade musik lite fjuttigt (stereoljud) kontra dess ljud när den visade film. 4 492 kr.
http://cdon.se/hemelektronik/jbl-sb450-2-1-kanals-soundbar-p39826533


Eller att sätta ihop högtalare med reciever, något dyrare och då är ändå produkterna var för sig i den billigare prisklassen - Yamaha "bla bla bla någonting". Totalt 6 470 kr.
https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/hemmabio/hemmabioreceiver/yamaha-htr-3071/245430.9124/
https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/hogtalare/subwoofer/yamaha-yst-sw012bl/205941.13766/
https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/hogtalare/hogtalarpaket/yamaha-ns-p51/220693.13773/

Soundbard - Klipsch. 7 990 kr.
http://cdon.se/hemelektronik/klipsch-rsb-11-soundbar-p41202294

Mina krav
4K / UHD
3 st HDMI Ingångar
Inte 5.1, jag nöjer mig med ljud framifrån.
Prisklass: 3500 - 8000 kr

Någon som har lite sköna tips?

Nu måste jag åka och köpa tandkräm för tuben hade jag glömt hos flickvännen tydligen..

Dishonored: Death of the Outsider avklarat

This post is tagged as: Dishonored death of the outsider, Dishonored

Hurra! Igår spelade jag ut Dishonored: Death of the Outsider och som vanligt när jag spelar Dishonored-spelen så tog det mig längre tid än vad många har tålamod med. Folk pratar om att det är ett 5-timmarsspel. För mig tog det cirka 20 timmar. Så går det när man hukar sig igenom alla banor.

På svårighetsgraden Hard och med siktet inställt på non-lethal/never detected tog jag mig den tid jag behövde. Sista uppdraget var absolut svårast men roligast hade jag nog på uppdrag 3.

Vad tycker jag då om spelet, eller ja, den fristående DLC:n? Väldigt bra faktiskt och det står stadigt bredvid Dishonored 1 och 2 i mitt tycke. Visst känns det likt de båda föregångarna men den här gången fanns det ändå fler olikheter i form av nya krafter och även avsaknaden av andra krafter man vant sig vid innan som nu istället innebar en hel del nya sätt att spela på.

Något som dock störde mig var avsaknaden av low chaos/high chaos. Jag belönades med en achievement i slutet av att jag undvek att bli upptäckt någon gång men det finns faktiskt ett ställe i slutet av spelet där man inte kan undvika att få en kill ( och nej, det är inte The Outsider jag pratar om nu) vilket innebär att det är omöjligt att spela igenom spelet med 0 kills. Det förklarar även varför det faktiskt inte finns någon sådan achievement heller och kanske är det rentav meningen att det ska vara så eftersom jag ju spelar en lönnmördare?

Dishonored-spelen är säkert skitroliga om man dödar alla fiender men eftersom jag är så glad i stealth smyger jag som en gråsugga under mustig bark och söver alla fiender bäst jag kan.

Bethesda har sedan en tid tillbaka blivit en av mina favoritutgivare med spelserier som Dishonored, Wolfenstein och Doom. För ett par år sedan verkade det som att flera av spelen de gav ut var halvsura men sedan Dishonored släpptes i oktober 2012 har det varit skitbra spelsläpp av det jag testat. Härnäst ser jag fram emot Wolfenstein II: The New Colossus.

När man köper något och sen kommer en snyggare modell ut

This post is tagged as: PRS

Ni vet den där känslan när man köper något och sen en tid senare får reda på att en ny uppiffad utgåva som är lite (bara lite fast ändå helt otroligt mycket mer) snyggare är på väg att släppas?

Tidigt i våras köpte jag mig en ny elgitarr. En PRS SE Custom 24 i en härlig vinröd kulör. Något jag dock var på jakt efter före det inköpet var faktiskt gitarrer med ljusa greppbrädor. En svaghet jag har. Det är något alldeles speciellt med en ljus greppbräda på en elgitarr. Det blir ett helt annat sorts lyster om instrumentet. Jag blev nyfiken på PRS och trots avsaknaden av ljusa greppbrädor på SE-modellen slog jag till.

Tro tusan att PRS nu gör en specialutgåva av just gitarrmodellen jag köpte i våras där specialiteten är just (ja, du gissade det) en ljus greppbräda.

Tusan i krusbärsbusken vilken fantastiskt fin gitarr..!

Jag måste omedelbums hem och hålla om min vinröda yxa och försöka intala mig om att mitt inköp i våras inte var en särskilt tokig idé men det blir svårt nu när jag sett bilderna på den kommande utgåvan.

Ja, vad är väl en bal på slottet?

Det kom en pytteliten konsol på posten...

This post is tagged as: Super Nintendo Mini, snes

Och nu är den inpluggad i TV:n och Zelda: A Link To The Past är i full gång. Vi får se hur långt jag kommer den här gången. A Link To the Past har alltid varit ett spel jag lyckats fastna i flera gånger och inte tagit mig vidare.

Fint är det dock på min 60" plasma vid första anblick. Det kanske ser bättre ut på en pytteliten TV i samma storlek som konsolen som de ju var förr men jag tror bestämt att det här ser snäppet bättre ut än vad originalkonsolen skulle lyckas förmå, speciellt via RGB-kablar.

Konsolen innehåller ju 21 st spel varav jag äger ett par av dem till original-SNES och ett par av dessa 21 titlar vet jag på förhand troligen är ganska ointressanta för mig. Jag är mest sugen på allt med Super Mario, Donkey Kong Country, Star Fox, Castlevania, Zelda och Super Metroid. Resten känner jag inte till alls men nu finns ju valmöjligheten att upptäcka de i varje fall.

Har du beställt och fått din idag också?

Ayreon Universe live i Nederländerna i söndags

This post is tagged as: Ayreon

I söndags befann jag mig i Tilburg i Nederländerna för att se den tredje och sista utsålda livespelningen med Ayreon Universe, och vilken show det var...

För drygt 9-10 månader sedan utannonserade Arjen Lucassen att det efter den lyckade föreställningen The Theater Equation 2015 nu skulle komma ett tillfälle där Ayreon skulle framföras live. Jag insåg direkt att det här var något jag absolut inte skulle få missa. En "once in a life time-konsert" då Arjen aldrig tidigare har framfört just en Ayreon-dedikerad konsert. 2003 framförde han Star One live med ett par låtar av sitt projekt Ayreon och även 2007 framfördes ett par låtar live med hans projekt Stream of Passion men därefter har det varit lugnt. Nu skulle alltså en konsert täcka hela karriären från 1995 till 2017 av den nyligen släppta skivan "The Source".

Biljetterna tog slut snabbt. Första konserten utsåld nästintill direkt. En andra konsert utannonserades och även den försvann. Lyckligtvis utannonserades en tredje konsert och där bestämde jag mig snabbt. Jag skulle ner ihop med min bror.

Så i helgen for vi ner i min bil och tillbringade söndagen i Tilburg innan det var dags för konserten. När vi gick mot insläppet såg vi att kön var oändligt lång. Den sträckte sig runt kvarteret men när insläppet väl började rullade det snabbt på. En bit innan entrén såg jag plötsligt sångaren Damian Wilson som gick och skakade hand och hälsade på besökarna. Det här var ett tillfälle jag inte fick missa så jag sträckte fram handen och han gick med mig ett par meter vilket gav mig tid att förklara min längtan efter ännu en skiva med projektet Star One som han medverkat på förut. En otroligt kul känsla att äntligen få träffa en av mina idoler på en av de konserter jag sett fram emot mest i år.

När konserten väl började hade jag ståpäls nästintill hela tiden. I princip alla klassiker (utom Isis and Osiris) framfördes med otrolig precision och kvalité. Tanken på att få höra Ayreon live har många gånger känts som en omöjlighet på grund av låtarnas uppbyggnader av både gitarrer, komp, synthar, stråkinstrument och flera sångare/sångerskor men alla på scen satte verkligen allt rätt! Givetvis skedde små misstag men det är ju charmen med livespelningar.

Jag fick höra både Ayreon och även ett par låtar från Star One - Space Metal och måste härmed räkna detta som en av de bästa (om inte till och med den allra bästa) konserten jag någonsin varit på. Bara i år har jag sett några av mina favoritband live på skitbra spelningar men jag insåg under Ayreon Universe att ingen spelning har berört mig lika mycket som den här.

Och publikens reaktion när Arjen Lucassen äntligen intog scenen... Mannen bakom allt. Mannen med scenskräck och social fobi, mannen som hellre sitter hemma och tittar på gamla science-fictionfilmer än bryr sig om omvärldens händelser tog sig i kragen och gick upp på scenen och framförde 2 låtar live och pratade med publiken i över 20 minuter. Som ni ser på bilden var ögonblicket svårt att fånga på kameran då allas händer for upp i luften. Det var verkligen pricken över i:et.

Eller nej, vänta lite. Pricken överi:et var ju givetvis Damian Wilsons fantastiska crowd surf där han lyckades sväva på publikens händer från scenen och upp förbi sittplatserna bak i salongen. Folkets jubel var totalt när han satte ner fötterna haha. Wow!

2017 har varit ett fantastiskt konsertår för min del!

I år har jag sett följande band live:
Dream Theater - Partille
Iron Maiden - Birmingham
Opeth - Liseberg
Green Day - Skandinavium
Ayreon Universe - Tilburg

Närmast just nu siktar jag på att se Ghost live på Liseberg den 30:e september men därefter tror jag inte det blir fler konserter att besöka i år för min del.