Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Fredagstipset (142)

This post is tagged as: Fredagstipset

Ännu återstår knappt en timme kvar av fredagen så det är bäst att jag publicerar veckans fredagstips nu innan tiden runnit ut. Jag hoppas du som läser haft en fin vecka och att helgen kommer behandla dig lika väl (om inte bättre). Trevlig helg på dig!

Bonusfamiljen

Jag gillar inte svensk TV. Inte det minsta. Det finns dock några få undantag och Bonusfamiljen är ett av dem. Här möter vi ett par individer som vissa av er som läser kanske kan känna igen. Patrik och Katja är separerad sen ett tag tillbaka vilket även Lisa och Martin har. Förstnämnda paret har en son tillsammans medan sistnämnda har en dotter och en bångstyrig son tillsammans. Patrik och Lisa har funnit varandra och delar om vårdnaden av barnen och de barn som de ''fått på köpet''. Genom seriens gång får vi följa deras vardagliga problem och det är väldigt väl genomfört vill jag påstå.

Felix Herngren har verkligen träffat mitt i prick med Bonusfamiljen som numera sänds på SVT och kan ses på SVT Play. En del av situationerna som uppstår blir väldigt knasiga men samtidigt känns de flesta av dem trovärdiga och är inte enbart gjorda för komisk effekt utan även för att skapa bra drama. Vera Vitali, Erik Johansson, Petra Mede och Fredrik Hallgren gör alla suveräna insatser som föräldrar där alla spelar karaktärer som skiljer sig från varandra. Säsong två kickade igång för ett par veckor sedan så är du nyfiken på serien är du i helt rätt tid att utforska den.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Jag gillade Black Panther

This post is tagged as: Black Panther, Marvel, MCU, Comics

Som jag skrivit förut har mitt intresse för Black Panther varit väldigt litet. Filmen har känts oerhört ointressant på förhand, även om jag alltid trott att den kan bli bra eftersom Ryan Coogler regisserat den. Av olika skäl hann jag aldrig se den igår på premiären utan fick vänta tills idag. Lyckligtvis var den bra och inte en besvikelse likt Thor: Ragnarok.

Kritiker har hyllat filmen för att ha den bästa skurken hittills och jag är nog villig att hålla med. Visst, det säger inte särskilt mycket men Michael B. Jordan lyckades göra en suverän insats som skurken Erik Killmonger och står sig som den bästa skurken hittills. Även Ulysses Klaue är toppen. Vad jag däremot inte gillar särskilt mycket är Black Panther själv. Jag har svårt att sätta fingret på vad det är jag inte gillar men jag tror helt enkelt inte att jag gillar Chadwick Bosemans porträttering. Jag tycker dessutom det finns för få scener där han får glänsa och jag hade uppskattat att se honom utnyttja sina krafter mer än att förlita sig så mycket på teknologin.

Jag älskade att Coogler lyckades visa hur häftigt Wakanda är och hur olikt det är från andra länder. Det ger filmen en unik känsla och för de som inte vet något alls om landet får ta del av hel del intressanta saker. En personlig favorit är ceremonin som görs inför en ny kung.

Det finns mycket gott att säga om filmen men då jag vill hålla det här inlägget fritt från spoilers väljer jag att inte säga mycket mer. Är du ett fan av tidigare Marvel-filmer eller bara vill se att de varierar sig och gör något nytt så funkar Black Panther alldeles utmärkt. Det bjuds på drama, snygg action, balanserad humor samt intressant politik. Det borde vara tillräckligt många anledningar till att göra ett biobesök.

8/10

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Fem favoriter på Netflix

This post is tagged as: Netflix

Netflix har många gånger räddat livet på mig. Okej, det kanske var en överdrift men så känns det. Jag har inte varit särskilt imponerad av exklusiva filmer från Netflix men däremot finns det ett flertal TV-serier jag gillat. I den här bloggen tänkte jag skriva lite kort om fem titlar från Netflix jag älskar.

Wet Hot American Summer: First Day Of Camp
Jag älskar att Netflix väckte nytt liv i komedifilmen från 2001 där samtliga skådespelare återvände. Humorn i både TV-serien och filmen kan vara oerhört ostig men det är svårt att inte hålla sig för skratt i de olika situationerna som uppstår. Paul Rudd är verkligen ett komiskt geni och fullkomligt äger alla scener han är med i.

House of Cards
Det har varit en bitvis ojämn serie och med tanke på att Kevin Spacey fått sparken från framtida medverkan återstår att se hur bra House of Cards fortsättningsvis kommer vara. Som helhet har jag dock alltid uppskattat TV-serien och framförallt den tredje säsongen underhöll mig enormt. För den som gillar politik och korruption är detta en serie man inte borde gå miste om.

BoJack Horseman
Tecknade TV-serier har aldrig varit något för mig. Har varken fastnat för The Simpsons, South Park eller Rick and Morty. Family Guy gillar jag generellt, men även där har kvalitén sjunkit. BoJack Horseman älskar jag däremot. Det tog sin tid innan jag kunde se förbi den tecknade stilen men när jag väl gjorde det kunde jag inte sluta titta. Att göra en tecknad serie som huvudsakligen är komisk men ändå blanda in mörka och allvarliga teman för att berättelsen ska röra sig framåt är något jag uppskattar. Will Arnett är dessutom briljant i rollen som den avdankade hästskådisen.

Daredevil
Av alla Marvel-serier som Netflix släppt så här långt är Daredevil min solklara favorit. Det var på tiden att man visade folket som enbart sett filmen från 2003 att detta är en riktigt intressant hjälte att följa. För att inte tala om alla som ofta tror att Marvel inte kan vara mörka i sitt material som DC. Jag ser väldigt mycket fram emot den tredje säsongen som spelas in just nu.

The Crown
När serien väl släpptes kom den som en stor överraskning. Med tanke på att jag inte alls har något intresse för kungafamiljer inrikes eller utrikes väntade jag mig inte mycket från The Crown men lärde mig snabbt att uppskatta den. Andra säsongen skulle jag vilja hävda är ännu vassare och de avsnitt som fokuserar på prinsessan Margaret är mästerliga rakt igenom. Det ska bli spännande att se vad som sker framöver när man gör ett tidshopp och därmed byter ut flera skådespelare.

Vilka titlar är dina favoriter?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Syberia 3 var inget vidare...

Jag gillar de två första spelen ur Syberia-serien. Detta trots att jag spelade dem i fjol för första gången efter att Lisa hade recenserat det tredje spelet som hade gått helt under min radar. Har du inte spelat de första titlarna rekommenderar jag dig att göra det. Trean kan jag däremot inte rekommendera.

Jag började spela den tredje titeln i slutet av juli och trots att det inte tog mig mer än tio timmar att klara har det tagit mig lång tid att slutföra det. Först igår nådde jag slutet och det talar väl kanske också för vilket dåligt spel det var. För det har varit utmanande att stå ut i mer än 30 minuter åt gången på grund av den hemska grafiken, värdelösa kontrollen, horribelt röstskådespel och pussel som är så irriterande att jag hellre hade skrivit en recension av Pippa Funnell 2. Faktum är att jag inte kommer på något som är bra med spelet alls.

Syberia 3 lever inte alls upp till föregångarna och det känns tråkigt att detta kan bli det sista vi ser av Kate Walker när det är ett så fruktansvärt dåligt slut. Det känns inte ens som ett slut utan snarare som att spelet sätts på paus. Jag hade mycket hellre sett att spelet lades ned efter alla problem istället för att ge ut det i det skick som det gjordes.

Vad som dessutom är skrattretande uselt är att trean fördröjdes på grund av DLC. Ett DLC som inte ens är längre än en halvtimme och som till 70% består av mellansekvenser. Det ger dessutom ingenting rent berättelsemässigt och det känns som ett hån att betala nästan 50 kronor för extramaterialet. Nej, går du i funderingarna på att spela Syberia 3 råder jag dig att inte göra det såvida du inte vill råka ut för en hjärnblödning.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Visades för lite i trailern för Venom?

Jag kan väl vara ärlig och erkänna att jag inte var superspänd inför trailern som dök upp på webben i förrgår. Detta eftersom jag helt enkelt inte är intresserad av en Venom-film. Något jag redan skrivit om tidigare. Ändå har jag sett om trailern flera gånger men jag är tyvärr inte särskilt längtansfull så här i efterhand heller. Jag tror dock att Tom Hardy kan bli en fenomenal Eddie Brock / Venom och naturligtvis hoppas jag på att filmen ändå blir bra.

Jag har diskuterat trailerns innehåll här på redaktionen, med mina kompisar och bror och alla verkar överens om att den visar alldeles för lite. Folk vill ju trots allt se Venom. Faktum är att det kanske är det enda folk vill se. Jag håller i grund och botten med men efter att ha funderat lite har jag börjat undra om trailern inte visade lagom mycket ändå? Jag tror problemet ligger i att vi idag är så fruktansvärt bortskämda av trailers att vi förväntar oss se något som egentligen inte borde finnas i en teaser trailer. För det är ju just vad denna trailer är.

Samtidigt förstår jag varför man inte avtäckte Venom. Filmen är inte färdiginspelad och man har, sett till det visuella, definitivt en hel del kvar att jobba på. Att spara karaktärens utseende är kanske därför ganska klokt. Hellre det än att visa upp något som kommer förändras till filmen släpps. Däremot anser jag att man åtminstone hade kunnat bjuda på Venoms röst. Något ord eller något läte hade varit nog för mig.

Tyckte du man visade lagom mycket? Venom - Official Teaser Trailer

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Gamereactor

Tidningen

More

Copyright 1998-2018 - Utgiven av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark.