Svenska
Blog

Jag vill inte ha Raiden i Injustice 2

Jag är en gnutta besviken på Neatherrealms behandling av extra karaktärer. Nio karaktärer är planerade att släppas och hittills har vi fått fyra stycken (Red Hood, Sub-Zero, Starfire och Black Manta). I oktober släpps Mortal Kombat-guden Raiden och i november dyker ingen mindre än Hellboy upp. Vilka de tre sista är har ännu inte avslöjats. Vad jag är besviken på är att det, enligt mig, är för många gästkaraktärer.

Neatherrealm är kända för att ha gästkaraktärer i sina spel. Mortal Kombat 9 fick Freddy Krueger (och Kratos på PS3) medan Mortal Kombat X hade Leatherface, Xenomorph, Jason Voorhees och Predator. Redan här tycker jag det blir lite för mycket. Att slakta hejvilt som kända skräckikoner är såklart superkul men frågan är om det är värt att ersätta andra kära Mortal Kombat-karaktärer. Jag hade hellre sett Noob, Skarlet eller Baraka som spelbara karaktärer och nöjt mig med någon enstaka gästkaraktär.

I Injustice: Gods Among Us skötte man det betydligt bättre. Endast en (av sex) karaktärer var gästkaraktärer. Scorpion var ett trevligt tillskott och jag hade ingenting emot att han var med. Jag har däremot problem med att man i Injustice 2 har med två Mortal Kombat-karaktärer. Att inkludera Sub-Zero var acceptabelt då Scorpion var med i föregångaren men spelet tappar DC-känsla när även Raiden är med. Jag köpte spelet för att spela som mina favoriter från DC Comics - inte för att spela Mortal Kombat. Hade jag velat det hade jag likaväl kunnat starta Mortal Kombat X på min Xbox One istället.

Det är få som bett om Raiden som DLC och när silhuetten av honom offentliggjordes var det många på nätet som blev irriterade. Folk bad till och med Ed Boon att ändra sig angående valet av Raiden. Man har dock tänkt till. Som dagens trailer avslöjade så kan man även spela som karaktären med ett alternativt utseende - Black Lightning. Ett klokt beslut men jag hade önskat att det var tvärtom.

Raiden och Black Lightning ser hur som helst fantastiska ut och jag ser fram emot att spela som dem. Åtminstone Black Lightning.

Jag vill inte ha Raiden i Injustice 2

HQ