Svenska
Blog
Microsoft - Jag börjar mjukna

Microsoft - Jag börjar mjukna

Skrivet av ica den 19 november 2017 kl 10:53

Jag har den här generationen varit en aktiv Xbox-motsåndare. Sedan Microsofts katastrofala E3-presentation 2013 och dess efterföljande lögner och helomvändningar så var mitt förtroende för företaget nere på noll. Visst, jag föredrog alltid PC över Mac, men när det kom till spel var det Sony som gjorde allt rätt och Microsoft som gjorde allt fel. Microsoft la krutet på helt fel saker enligt mig (bakåtkompatibilitet och moln-fantasier) medan Sony gav mig mängder med nya oförglömliga spelupplevelser. Det var en knockout som sedan utmynnade i en ren förnedring.

Jag har också varit emot Microsofts filosofi att man ska kunna spela spelen "överallt", eftersom man då lika gärna kan ha en PC för att ta del av de få exklusiva spelen som man eventuellt skulle vilja spela. Varför skulle man vilja köpa en konsol som inte erbjuder något unikt jämfört med konkurrenten?

Det var så jag resonerade. Nu har jag dock börjat mjukna. Den senaste tiden har jag tänkt köpa en ny laptop. Visst, min Asus-dator var det värsta man kunde köpa för ett år sedan rent prestandamässigt, men jag känner att jag desperat behöver en bärbar dator med en touch screen. Jag har sneglat på Microsoft Surface Book 2, och en av fördelarna där är ju att den fungerar ypperligt att spela Xbox One-spel på. Helt plötsligt ser jag möjligheterna! Om man börjar spela ett spel hemma, och sedan måste åka iväg, kan man fortsätta spela hemifrån utan att konka med sig en konsol och TV:n. Jag är med andra ord omvänd, men kanske inte helt konverterad än. Det krävs ju nämligen spel som man vill spela också om man ska nyttja funktionen.

Jag kommer antagligen inte att köpa en Xbox One X, men jag är inte alls lika säker på den saken längre. Microsoft har lyckats öppna mina kisande ögon.

HQ