Svenska
Blog

Spelmusikfredag (123)

Då var det fredag igen, men eftersom jag varit förkyld i princip hela veckan lär helgen inte bli så kul för min egen del. Dels är jag inte helt tillfrisknad ännu, och dels behöver jag ta igen skrivandet på en tenta som jag försummat på grund av förkylningen. Har dessvärre inte varit så aktiv den senaste veckan heller, och i ärlighetens namn var jag faktiskt och funderade på att skippa denna veckas Spelmusikfredag. Men jag tror jag besitter tillräckligt mycket med kraft för att skriva några rader åtminstone, men sedan blir det tacos, spelande och bara generell avslappning till morgondagen.

När de moderna militärskjutarna var som populärast, vart jag ganska snabbt trött på att försvara ett USA under attack av ultranationalistiska ryssar. Även Ace Combat: Assault Horizon drog till med denna klyscha, men det som kanske inte helt oväntat fick mig att inte bli helt trött på det när det uppdagades var musiken. För även om själva konceptet gjorts flera, flera gånger, måste jag säga att de spellåtar som användes under dessa uppdrag höjde stämningen för min del.

"Home Front" är den andra av dessa låtar som jag tagit upp i den här bloggserien, och den lyckas verkligen få fram den känsla som låtens titel antyder att den vill få fram. Det mest imponerande med låten är faktiskt att den är ganska lågmäld, och den kör inte på den stora krigstrumman som tordes vara det normala. Istället känns den lugn samtidigt som den ger ett sken av en intensiv luftstrid som måste vinnas för att de elaka ryssarna ska stoppas.

Min absoluta favoritdel med denna låt kommer dock först i låtens sista minut, men jag tänkte faktiskt inte motivera varför då jag känner mig rätt lat just nu. Det jag kan säga dock är att denna lilla bit är över alldeles för snabbt, och att det är ren spelmusikmagi för mina öron.

Home Front (Keiki Kobayashi)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (123)

HQ