Svenska
Blog

Spelmusikfredag (111)

Då var det fredag igen, och inte vilken fredag som helst, då det nämligen är Black Friday. Jag tvivlar dock på att någon lyckats undkomma den kännedomen, eftersom min inkorg nästan spammats de senaste dagarna om diverse erbjudanden. Något köp lär det bli för min del, även om jag har vissa invändningar mot reaktionerna och hypen kring Black Friday, säger jag som fattig student naturligtvis inte nej till bland annat prissänkta spel som jag haft ögonen på ett tag.

Får väl också passa på att notera att det inte vart någon Spelmusikfredag förra veckan, eftersom jag hade internetproblem då som lyckligtvis löste sig. Eftersom abonnemanget med 3 numer är uppsagt så ser framtiden ljus ut, om än enbart för att jag äntligen kommer få återuppleva obegränsat internet igen. Men nu kör vi!

Jag känner hur blodet pumpar i mig, och med svärdet i ett stadigt grepp ser jag förskräckt på när draken cirkulerar runtomkring mig, byn och dess invånare. Draken sprider förödelse omkring sig, och om ingen gör något kommer hela byn att utplånas helt och hållet. Men just som det ser mörkast ut, väcks något i mig. Med svärdet i högsta hugg rusar jag fram mot draken som just landat på marken.

När det vankas bosstrider och dylikt finns det naturligtvis många låtar som lyckas ge den där känslan av kämpaglöd, även när oddsen är emot en. Men ärligt talat har jag svårt att komma på en enda låt som gör detta bättre, eller ens kommer i närheten, som Skyrim-låten "One They Fear". För när kören och instrumenten sätter igång, så känner jag verkligen att jag är den besjungna och legendariska Dragonborn. Till och med när draken visar sig vara kraftfullare än vad jag först trodde, svärdet börjar tappa sin magiska kraft och de helande dryckerna börjar sina, får jag ändå känslan av att jag har vad som krävs för att slakta draken.

Det, eller att skriva klart en uppsats som får en att slita sig i håret. Oavsett scenario känns "One They Fear" som en perfekt låt till att få fram känslan av att ändå kunna klara någonting som är övermäktigt en själv.

One They Fear (The Elder Scrolls V: Skyrim)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (111)

HQ