Svenska
Judge Dredd som TV serie

Judge Dredd som TV serie

Skrivet av Jönåker den 10 maj 2017 kl 21:40
This post is tagged as: comics, judge, dredd, serier

Rebellion, företaget som äger 2000ad och Judge Dredd har just kommit med den goda nyheten att dom ska göra en TV serie vid namn Judge Dredd: Mega City One. En utmärkt idé! Alla mörka, satiriska och roliga historierna om den dystopiska och galna framtidsstaden är som gjorda för en serie. Hoppas att Otto Sump blir en huvudperson, han perfekt för ett komiskt avsnitt. Medan vi väntar på det finns det massor med gamla Dredd historier vi kan avnjuta, här är några av mina favoriter:

Judge Dredd the complete case files 05
Innehåller några av de bästa historierna: Death Lives: Gaze into the fist of Dredd! Block Mania: Inbördeskrig! Apocalypse war: Kärnvapenkrig!

America av John Wagner och Scott Macneil.
Här får vi se Judge Dredds deprimerande värld ur en ganska vanlig persons perspektiv. En vackert illustrerad och tragisk historia.

Young Death: The Boyhood of a Superfiend av John Wagner och Peter Doherty.
Judge Death må vara ett totalt ont monster men han kan vara riktigt rolig, särskilt när han har sällskap av sin goda vän (jo det är sant!) miss Gundersson.

The Dead Man av John Wagner och John Ridgeway
En skräckhistoria i Hellblazer klass. Historien fortsätter i det nästan lika bra Necropolis eposet.

Satan av Alan Grant och Arthur Ransson.
Dredd och Andersson mot Satan. Låter löjligt men det funkar.

Jag hade säkert kunna välja många mer läsvärda historier från Dredds värld. Vilka är era favoriter?

HQ
Aliens serier

Aliens serier

Skrivet av Jönåker den 22 april 2017 kl 18:20
This post is tagged as: aliens, serier, comics

Jag blev inspirerad av alla andra seriebloggare här samt den kommande Alien rullen att skriva lite om några av mina favorit serier med de dubbelkäftade dildo huvudena från rymden.

Stronghold av John Arcudi och Dough Mahnke.
Det kan inte vara lätt att göra humor om den deprimerande dystopiska värld där Aliens härjar men här har vi ett par riktigt underhållande karaktärer, speciellt skurken. Det är skaparna av The Mask som har skrivit och tecknat detta och dom har ju erfarenhet av att kombinera komedi med groteskt ultravåld. Den suveräna sista bildrutan i serien borde i mitt tycke vara en populär meme på forum.

Labyrinth av Jim Woodring och Kilian Plunkett.
Detta kan nog vara den obehagligaste historien on Aliens och deras stackars offer. Plunketts spretiga stil passar perfekt till den skrämmande och äckliga historien. Klichén om den galne vetenskapsmannen kan vara svår att göra men här lyckas Jim och Kilian skapa en riktigt suverän skurk.

Apocalypse the destroying angels av Mark Shultz och Doug Wheatley.
En av sakerna som gör Aliens till ett så bra monster är att det i de bästa historierna är något så annorlunda från oss människor att vi aldrig kan riktigt förstå det. Människorna är ensamma i ett skrämmande universum där det enda som väntar oss är Aliens lurande i skuggorna. Denna historia handlar om hur detta kan driva de mest skärpta personer till vansinne.

Salvation av Dave Gibbons och Mike Mignola.
Hur skulle hemska monster som Aliens ses av en väldigt religös person? Eftersom Mignola tecknar förstår ni nog att bara det är anledning nog för att läsa detta. Annars bör ni bege er till närmaste bibliotek och skaffa er lite kulturell allmänbildning genom att läsa Mignolas Hellboy.

Outbreak, Nightmare Asylum och Female War av Mark Verheiden, Mark A Nelson, Den Beavais och Sam Keith.
En trilogi av Dark Horse Comics om vad som hände efter Aliens filmen. Den skrevs före Alien 3 så historierna passar inte ihop men vem bryr sig om såna detaljer när detta är en lång och härligt dystopisk berättelse som kan och bör förgylla många tråkiga höstklällar.

Vilka är era favoritserier om Aliens? Har jag missat någon som bör vara på listan?