Svenska
Blog

Direkt från Tokyo!

"Tokyo-a-go-go, baby yeah!" - Austin Powers

Att besöka Tokyo har legat högst upp på min Bucket List en väldigt, väldigt lång tid. Eller okej, egentligen i tre månader (eftersom E3-mässan bockades av då), men Japans huvudstad och nördarnas kungarike har åtminstone befunnit sig på en stabil andraplats sedan jag gick i blöja. Och nu har drömmen äntligen gått i uppfyllelse, för i skrivande stund chillar jag på ett hotellrum, 15 våningar upp, och ser ut över Tokyos fantastiska skyline. Imorgon börjar galenskapen. Imorgon börjar Tokyo Game Show!

Än så länge är Japan exakt så som jag förväntade mig det - det vill säga helt fantastiskt mysigt. Det är som att resa några år in i framtiden, men samtidigt några år bakåt. Jag, Dori från GRTV och Andreas från Gamereactor Danmark kommer ladda upp en del videobloggar under veckans gång, så om du vill se hur ett mässgolv fyllt med tusentals cosplayande japaner är det bara att hålla ögonen öppna.

Tro det eller ej, men det jag ser mest fram emot under mässan är faktiskt de två kommande Persona-dansspelen (men jag har inte hört något om att de kommer finnas spelbara ännu). Hade du frågat mig för ett år sedan om jag någonsin skulle vara intresserad i ett dansspel hade jag skrattat högt och länge men... Persona är Persona, så... klart jag vill ha, liksom.

Och nu - mat!

Direkt från Tokyo!

Mina Japan-eskapader hittills: Båtresor, sushi och en massa sightseeing.

HQ