Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Ready player 3!

Skrivet av Nineldo den 10 oktober 2017 kl 16:04

Kvällen var helt över förväntan!

Jag själv kan fascineras över att detta koncept ens fungerar, och då är jag ändå följare av väldigt många "let's players" och tittar i princip dagligen på någon av alla dom jag har i rullistan på YouTube. Men att man faktiskt kan åka världen runt och ha en show med det är ju helt otroligt. Och stämningen i lokalen var verkligen ett bevis på att det community som finns kring dessa människor är enormt starkt.

I söndags drog jag ner med två vänner och min man för att se showen "Ready player 3" i Stockholm. Ingen av oss hade tidigare varit på någon av deras shower (med största anledning att dom faktiskt inte varit i våra trakter tidigare), och heller inte sett något online över hur showen skulle vara upplagd. Man har sett några panelutfrågningar här och där, men inget annat. Så vilka förväntningar vi skulle ha visste vi inte riktigt själva.

Varje sak jag varit på som innefattat något som hör till "nördkulturen" så känner jag mig alltid så hemma. Först och främst så är alla så öppna och man kan i princip prata med vem som helst, samhörigheten går nästan att ta på. Så även denna gång. Och min kära hårfärg kan jag säga var inte ens i närheten av unik när man tittade ut över publikhavet :P

Showen i sig sen bjöd på en runda Mario Party där Arin och Jack (Jacksepticeye) agerade spelare ett och två, medan publiken delades på mitten och fick agera spelare tre och fyra. För varje minispel så plockades en ur vardera publikhalva ut för att få vara med på scenen och representera sitt lag. Och jag kan säga att jag har nog aldrig varit med om någonting där publiken varit lika engagerad med sina hejarop och liknande. Som krydda på allt så skämtades det likt dom själva gör i sina avsnitt. Danny var väl mer eller mindre bara den som höll allting i schack och hoppade in med kommentarer eller presenterade deltagare.

När det sista spelet hade spelats så var det en poäng som skiljde mellan publikhalvornas lag, något dom sa aldrig hade hänt under deras tidigare shower. Så det var mycket som hängde på den sista bossfighten. Var nog under detta läge som jag helt skrek sönder min hals tillsammans med alla andra på eventet. Men till slut vann mitt lag! Team Yoshi i mitt hjärta.

Tiden som var kvar fick publiken chans att ställa frågor och annat, och som avslutning fick vi ett uppträdande av en låt från ett av Starbombs album. Man fick verkligen ta del av otroligt mycket under kvällen, och inte alls bara tre grabbar som spelade spel. Så hemåt for man med ett enormt leende på läpparna.

Så för er som gillar att följa spelare på YouTube eller andra plattformar, så kan jag i alla fall säga att Game Grumps och Jacksepticeye verkligen levererar och rekommenderas starkt.


Har ni varit på något liknande event, eller var ni kanske till och med där i Söndags?
Må gott!

Att vara sig själv även bakom skärmen.

Skrivet av Nineldo den 6 oktober 2017 kl 13:55

"Le och världen kommer le tillbaka!".

Något man fått höra sedan barnsben och som faktiskt har en hel del sanning i sig. Även om det inte konkret handlar om att le, så brukar omgivningen ofta ge tillbaka det du ger till dom. Är dock väldigt sällan jag inte ler mot min omvärld, och det kommer motgångar ändå. Men försöker alltid att se saker ur andras perspektiv och vara positiv mot alla jag möter.

Nu när jag gett mig in på resan att mer "intensivt" streama och finnas ute på sociala medier, så har jag hittills klarat mig otroligt bra. Visst kommer det några osnutna pojkar som skickar meddelanden eller lägger in onödigt sexistiska kommentarer i chatten, precis som när jag startade upp kanalen från början. Men jag tror att folk ser vilken typ av person jag är (plus att jag blockat en del ord), så jag drar inte till mig den publiken längre.

Många av mina nära som inte förstår sig på varken spel eller streamning har frågat mig om jag på något sätt spelar en karaktär när jag streamar. Mitt svar är alltid "Inte någon annan karaktär än den som är på skärmen. Jag är jag, annars finns det ingen vits att göra detta!". Anledningen till att jag ens började med det igen var att jag saknar att spela spel tillsammans med folk, och jag är överdrivet social. Med en man som inte är lika intresserad som jag, så är detta liksom ett naturligt sätt att få känslan av att spela ett spel tillsammans med polare i soffan.

Sen finns det väl självklart ett visst krav från mig själv om att åtminstone försöka vara lite underhållande, personligen tittar jag inte på folk som streamar och inte säger något. Men jag är ingen komiker, jag är ingen modell, jag är ingen stor profil. Jag är bara en helt vanlig gamer som spelar spel i min soffa och som älskar möten med andra människor.

Jag försöker bara sprida glädje och få chans att nätverka med likasinnade genom ett forum och en hobby som vi alla delar. Och jag kan inte vara annat än mig själv! Det finns för mycket negativitet på nätet, och jag försöker vara en del av den sidan som jobbar för gemenskap och mer förståelse. Alla är välkomna, så länge man är vänlig.

Och några ringar på vattnet tycks det ha blivit, då jag ska intervjuas av en Youtubare från Kanada nästa helg. Något jag gått med på för att få dela med mig av att alla gamertjejer inte är antingen som fröken Anita eller som dom som zoomar in sin urringning för att sen slappt sitta och spela lite LoL. Det finns oss vanliga som bara gillar spel och gör det vi gör för att vi tycker om det. Så jag återkommer med info om den intervjun när allt är sammanställt!

Men jag måste erkänna att allt gått mycket snabbare än vad jag trodde att det skulle göra. Jag trodde jag skulle få någon enstaka person utifrån som ville kolla och sen mina vänner som gillar att få lite extra umgänge med mig. Nu närmar sig gränsen mot 100 följare med stormsteg och jag kan inte vara gladare över dom som valt att följa min resa. Dom som väljer att vara med i chatten är inget annat än vänliga och allt känns bara så naturligt.

Det har inte ens gått en månad sedan relaunchen och jag har nått otroligt mycket längre än jag trodde jag skulle, eller ens tänkte mig att jag kunde. Och än är resan inte slut! Jag får en chans att vara mig själv utan alla måsten av att vara mamma just för stunden, och bara ägna mig åt min hobby i sällskap med jämlikar. Nu återstår bara att fortsätta fixa bättre utrustning, vilket får ta den tid det tar. Men det är ju tur att man fyller och att det är julafton inom en snar framtid :P


Hur ser ni själva på streamning, och streamar ni själva?
Må gott, och var stolt över den du är! :)

#Humblebrag och tacksamhet!

Skrivet av Nineldo den 5 oktober 2017 kl 15:36

Att byta jobb var verkligen det absolut bästa beslutet jag någonsin tagit i hela mitt liv!

Jag berättade här i slutet av sommaren om en av alla dom incidenter jag råkat ut för med min gamla arbetsgivare (och då var jag till och med privatperson och inte längre anställd när jag råkade ut för den behandlingen). Butiker stänger till höger och vänster och ansökningarna till tjänsterna dom söker har sjunkit enormt. Krävs inte en Einstein för att räkna ut att ordet spridit sig om att dom inte är en bra arbetsgivare.

Men precis som jag skrev i mitt inlägg tidigare, så kommer jag inte sparka neråt. Dom bäddar sin egen säng, och får sen stå för det som görs.

Idag är jag på en plats där gemenskapen är otrolig, trots över 900 personer i byggnaden. Man har chefer som både lyssnar och är handlingskraftiga. Ens prestationer syns och man får chans till utveckling och utbildning. Och som grädde på moset så firas dagar så som "kanelbullensdag" och liknande, och vid problematik försöker cheferna göra allt för att hålla vårat humör uppe.

Enkelt sätt skulle man kunna säga att på denna plats har man rättigheter medan på min gamla plats hade man endast skyldigheter. Vilket leder till en enormt mycket bättre arbetsmoral och sammanhållning. Mår personalen bra, går verksamheten bra!

Tanken på allt detta slog mig när jag satte mig ner i arbetsplatsens massagestol. Inte nog med att det finns vilorum med sängar lite utspritt så finns även denna lilla pärla till vilorum.

Det är inte alla förunnat att kunna somna i en massagestol på rasten på jobbet, och jag tar det inte alls för givet efter allt jag fått utstå på min gamla arbetsplats!

Hur trivs ni själva på jobbet, och tar era chefer hand om er?

Må gott!

Barndom, SNES och helgen!

Skrivet av Nineldo den 3 oktober 2017 kl 15:18

Det har varit en turbulent helg! Många positiva saker men även en hel del negativitet som var otroligt onödig. Idag tänker jag dock bara fokusera på det positiva.

I fredags kom min lilla nya familjemedlem, och jag är så nöjd. Försökte få pojkarna att spela lite med mig, men efter att ha spelat Mario kart på Switch så tyckte dom att det var måttligt intressant att spela det på SNES. Trots deras stora intresse av Minecraft så kom kommentarerna flygande om hur fult det var. Jag måste ta nya tag i min uppfostran känner jag :P

Sen hade jag min Drunk stream i fredags som gick lite som den gick. Var en otroligt dålig idé att lyssna på mina tittare om att köra Shovel Knight som ett dryckesspel. En flaska var slut inom loppet av 20 minuter, och jag blev inte direkt bättre på spelet i fråga. Så vi bytte till något lugnare men då ville tekniken strula istället och vi blev utan internet en stund. Så får ha en liknande stream när vi har något ännu större att fira! Men kul var det i vilket fall.

Sen var det en otroligt lugn lördag tillsammans med familjen och lilla SNES'en, och en middag tillsammans med vänner som har barn i samma ålder som våra små. En lagom mängd aktivitet efter kvällen innan om man säger så.

På söndagen sen var det dags för min pappas andra spelning i hans musikresa. Spelningen i sig var fenomenal, och det var så kul att återigen få lyssna på det band jag faktiskt växte upp med. Sen hände lite saker på plats med andra människor som vi inte behöver gå in på, men som är det som resulterat i att jag varit lite frånvarande.

Men ikväll ska det streamas igen ( https://www.twitch.tv/nineldo , för dom som inte har varit in och kikat)! Vi börjar närma oss slutet av RE7, och jag vill gärna spela klart det innan jag ger mig i kast med nästa. Känner dock att det är otroligt synd att jag inte har något capture card, för är så många spel jag skulle vilja köra från SNES-eran nu. Men allt i sinom tid!

Vad det gäller den apparaten så är det första jag kommer börja spela Mario RPG. Missade det spelet som liten, och hade nog inte förstått allt för mycket på den tiden heller. Men det ser jag verkligen fram emot. Personligen är jag väldigt nöjd med dom titlar som finns i den lilla lådan. Visst finns det alltid saker man kanske skulle velat ha också, men jag har inga klagomål alls på titlarna som vi fick.


Hur har eran helg varit, och fick ni lägga händerna på något SNES?
Må gott allihopa!

Ikväll klockan 20:00!

Skrivet av Nineldo den 29 september 2017 kl 12:02

Hejsan hoppsan vad det har hänt grejer!

Jag gjorde ju min relaunch av Twitchkanalen för några veckor sedan, och saker har gått extremt fort. I alla fall i mina mått mätt. Blev en affiliate i förrgår och är helt borttappad i hur saker fungerar (så finns det något Twitchproffs där ute så är det bara skriva till mig XD). Men det är hur kul som helst och jag har fått så många nya härliga kontakter!

Fick även två stycken erbjudanden om att vara med på två olika Youtubekanaler, den ena skulle vara en renodlad intervju av mig och den andra skulle vara en debatt tillsammans med andra gamers om vissa ämnen inom spel. Något jag inte har accepterat än, då jag är lite reserverad till att ta på mig för mycket saker alldeles för fort. Samma sak gäller alla dessa Twitch communities som bjuder in en, jag har alldeles för lite kött på benen för att hoppa på något där.

Men ikväll ska det firas! Det må vara siffror som anses små av andra, men jag själv är i extas. Över 400 visningar och vi har precis nått över 60 följare. Och det ska firas tillsammans med en massa spel och en hel del bubbel. Bland dom roligaste streamens jag gjort var när jag full som en kastrull (åtminstone halvvägs in) körde igenom hela Resident evil 5. Ikväll så blir det en repris fast med lite andra spel, tänkte försöka köra lite olika beroende på mitt eget tillstånd :P

Om någon av er har extremt tråkigt och skulle vilja fira allt detta med mig (förstår att man kan kanske ha bättre planer en lönehelg än att sitta och kolla Twitch), så ligger ett event uppe nu.

https://www.twitch.tv/events/115499

Ni är varmt välkomna att haka på! Och ta gärna ett glas själva när vi ändå är i farten ;)


Må gott! Och önskar er alla en trevlig helg!