Svenska
Blog

Mina fem favoriter - Kvinnliga skådespelare

Skrivet av Petter den 20 februari 2018 kl 18:33

Under fjolåret korade jag, som du säkert vet, mina fem favoriter när det kommer till manliga skådespelare. Jag korade aldrig kvinnliga skådespelar-favoriter och tänkte väl då aldrig att det skulle vara något egentligt bekymmer, men har nu fått veta att det var direkt vidrigt gjort. Jag har kallats kvinnohatare vilket såklart är så långt från sanningen som det går att komma och i och med detta, har jag beslutat mig för att (bättre sent än aldrig, hey?) posta min lista över favoriter bland kvinnliga skådespelare. Here goes nathink!

(5) Meryl Streep
Hon ska ju tydligen vara så pass briljant i kommande The Post att hon tippas vinna Oscarn med lätthet. Och det är ju precis så briljant Streep varit under större delen av hennes karriär. Mitt Afrika, Järnladyn, En familj, Fantastic Mr.Fox, Adaptation... Det finns otroligt många otroligt bra roller signerat denna kvinna.

(4) Charlize Theron
Även om Charlize har en väldigt välförtjänt Oscar från Monster, känns hon ändå något underskattad - enligt mig. För hon är lika briljant i den filmen som hon är i Mad Max: Fury Road, Atomic Blonde, Young Adult samt The Road och hon hamnar därmed på plats fyra på denna lista. Jag ser väldigt, väldigt mycket fram emot Tully då Theron med enkelhet kan hoppa mellan brutal våldsaction till rollen som sömnplågad hemma-mamma hur lätt som helst.

(3) Audrey Hepburn
Breakfast at Tiffanys och My Fair Lady... Jag behöver vare sig skriva eller säga mer än så.

(2) Kate Winslet
Kate är precis som Theron och Streep en makalöst skicklig kameleont. För det är markant, distinkt olika roller i filmer som Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Titanic, Revolutionary Road, The Reader samt Steve Jobs som gjort henne till en personlig ultra-favorit. Mycket, mycket, mycket begåvad.

(1) Cate Blanchett
Carol, Elizabeth, Sagan om ringen, The Missing, Blue Jasmine, The Aviator, Babel... Det går att rabbla storslagna filmer innehållande storslagna roller signerade denna magiskt skickliga kvinna i en hel eftermiddag och ändå inte nå botten av hennes hutlöst imponerande meritlista. Detta är min favorit.

Mina fem favoriter - Kvinnliga skådespelare

Hur ser din favoritlista ut?

HQ