Svenska
Blog
Alien-franchisen: Är den död nu?

Alien-franchisen: Är den död nu?

Skrivet av xsantos282 den 6 februari 2018 kl 20:52

Alien är ett mästerverk inom sin genre. Kombinera med perfekt balans för sci-fi och skräck. Den tunga atmosfären och den konstanta rädslan över var xenomorphen befinner sig. En av Ridley Scotts bästa faktiskt. Vi har fått också uppleva en hel del spel men den enda som gör filmen rättvisa är Isolation. Samma tunga atmosfär och obehag och skräck. Det är i princip som en film.

Nu har vi ju fått Alien: Covenant som är den sjätte delen i serien. Jag har sett den ett antal gånger. Den är helt okej
men den är ju inte helt felfri då den är ganska blek jämfört med originalet. Det är tydligt vad Scott gör för fel. Han satsar mer på blod och äckelscener istället för spänning. Vad gäller vinsten kan jag inte säga så mycket om. Runt 239 miljoner. Inte illa men väldigt dåligt jämfört med Prometheus.

Nu har man fått höra att Ridleys uppföljare till Covenant är helt död. Med tanke på negativa mottaganden och dåliga intäkter så kan detta faktiskt stämma. Det vore ju jättetråkigt om det nu är så för jag hade jättegärna vilja se Ridleys (tänkta) kommande projekt. Det dröjer nog inte länge tills vi får någon nyhet om vad som kommer hända med Alien-sagan men tills dess så håller jag tummarna.

Vill ni se en uppföljare till Covenant eller är det kanske dags att lägga ner allting?

HQ