Svenska

Petter, Gyuto eller Santoku?

  • Insänt av: Genmah

Hej. Jag var och kikade på köksknivar härom helgen då jag tänkte uppgradera från Ikea-diton, och fastnade för Miyabis 6000 MCT-serie. Dock kan jag inte bestämma mig för ifall det ska bli Gyuto-kniven på 20cm eller Santoku:n på 18cm.

Du har båda. Vilken av dem skulle du föreslå som första, och troligtvis under lång tid, enda kockkniv? Jag lagar aldrig stora köttstycken, utan skär mest kycklingfilé, mindre bitar annat protein och grönsaker.

Svar

Gyoto är en "kockkniv" medan Sanrtoku är en "grönsakskniv". Jag gillar dock 16-18 cm-knivar mer än 20+ cm. De är enklare att "wielda". Satsa på Santokun då. Lättare och smidigare men klarar ändå allt.

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev