Dansk
Norsk
Suomi
English
Deutsch
Italiano
Español
Português
Français
Nederlands
中文版
Indonesia
Polski
日本語
한국어
Česko
Ελληνικά
Türkçe
Tiếng Việt
عربي
Hej. Jag var och kikade på köksknivar härom helgen då jag tänkte uppgradera från Ikea-diton, och fastnade för Miyabis 6000 MCT-serie. Dock kan jag inte bestämma mig för ifall det ska bli Gyuto-kniven på 20cm eller Santoku:n på 18cm.
Du har båda. Vilken av dem skulle du föreslå som första, och troligtvis under lång tid, enda kockkniv? Jag lagar aldrig stora köttstycken, utan skär mest kycklingfilé, mindre bitar annat protein och grönsaker.
Gyoto är en "kockkniv" medan Sanrtoku är en "grönsakskniv". Jag gillar dock 16-18 cm-knivar mer än 20+ cm. De är enklare att "wielda". Satsa på Santokun då. Lättare och smidigare men klarar ändå allt.