Svenska
Gamereactor
esports
Injustice 2

Injustice 2 får sin egen Championship Series

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Fighting Game Community (FGC) har blivit en viktig del av esportscenen med spel som Super Smash Bros Melee, Tekken 7: Fated Retribution och Street Fighter V, och runt hörnet väntar ytterligare ett alternativ i form av Netherrealm Studios Injustice 2. Och nu har Warner Bros Interactive Entertainment utannonserat Injustice 2 Championship Series, presenterat av Playstation 4.

Turnerings prispott ligger på $600 000 USD och Warner Bros Interactive Entertainment kommer arbeta med ESL, Gamelta esports Professional League, Gamestop, Playstation 4 och Twitch för att se till att allt fungerar som det ska. Både amatörer och proffs i Europa, Nordamerika och Latinamerika ska tävla i olika program för att kvala in i höst.

Injustice 2 Pro Series startar den 26 maj och sänds live på Twitch. Det kommer vara fyra månader med tävlande både online och offline för att vanka fram de 16 bästa spelarnafrån hela världen, vilka sedan ska mötas i Pro Series Finals den 17 september i Los Angeles.

Utöver detta finns Gamestop Hometown Heroes för amerikanska spelare där det tävlas om prispengar i åtta regionala tävlingar på Gamestop-butiker. Finalen körs sedan den 27 augusti på 2017 GameStop Consumer Expo i Las Vegas.

Det ska även köras en tävling kallad Injustice 2 Path to Pro i Europa, vilken startar den 20 maj med finalerna den 19 augusti. Till det kommer Liga Latina där Argentina, Chile, Mexiko och Peru får chansen att tävla inför finalen den 13 augusti.

Mer information om Championship Series hittar du på denna länk och det finns även en trailer för ändamålet som du hittar nedan.

HQ
Injustice 2
Photo: Warner Bros. Interactive Entertainment

Relaterade texter

Injustice 2Score

Injustice 2

RECENSION. Skrivet av Henric Pettersson

Henric har lämnat serietidningarna åt sidan och spenderat tid med DC Comics senaste fightingspel...



Loading next content