Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Joytech Silicon Gloves

Nya skydd till Wii har hamnat i Gamereactors brevlåda. Medan ett långt och blodigt slagsmål om de åtråvärda godbitarna pågick plockade Love utan att någon hann reagera på sig dem och sprang iväg.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Nu är det dags för ett nytt test av lite silikon. Och som vanligt är frågan jag ställer mig: vad är det egentligen jag sätter betyg på? Om det är idén att man skall packa in sina Wii-fjärrar i silikon för att hålla dem rena och snygga så blir ju betyget rejält lågt. I grunden är det ju helt idiotiskt. Bara den mest anala spelsamlaren skulle väl gå med på att fula till sina prylar för att de skall hålla nyskick.

HQ

Jag kan förstå när folk lägger sina bärbara musikspelare eller spelmaskiner i en vante eller i ett plastfodral. Där finns det en display att skydda och i fickan kan det ligga nycklar som gillar att repa. Men spelkontroller? Mycket konstigt.

Så idén förstår jag inte alls. Då är det snarare utförandet som kan kommenteras. Och det kan jag bara göra genom att jämföra med den enda referenspunkten jag har. Jag har nämligen redan tidigare recenserat en liknande produkt. Inte ens liknande faktiskt, snarare identisk. Då var det Speed Link Secure Skin Bundle for Wii som avhandlades.

Efter två recensioner av silikonskydd till Wii, är det dags för mig att kasta all falsk blygsamhet åt sidan och ge mig själv benämningen "Gamereactors främsta expert på skydd till Wii-kontroller tillverkade av silikon". Och det är viktigt att ha en nisch, att kunna profilera sig. Att stärka sitt namn och varumärke. För om Petter Hegevall är kunnig på bilspel, Mikael en fightingexpert och Jonas ett vandrande uppslagsverk om spel så måste även jag kunna finna en egen plattform att stå på. Jag är Love, och jag är otroligt kunnig på området "skydd till Wii-kontroller tillverkade av silikon". Det är mitt öde och min börda.

Utmanare idag är alltså Joytech som med sin väldigt umbärliga produkt Silicon Gloves försöker slå sig in på vad jag bara kan förmoda är en något begränsad marknad. Denna gång är det ett fyrpack skydd med olika färger. I paketet jag testat är skydden begränsade till bara själva fjärrkontrollen. Nunchucken står helt oskyddad och blottad.

Detta är en annons:

Skyddet sitter tajt och bra på kontrollen. Så tajt att spelandet inte hämmas, men batteribyten blir ganska plågsamma. Knapparna är lätta att komma åt, precis som det skall vara. Efter åtskilliga intensiva testtimmar kan jag även meddela att de olika färgerna presterar likvärdiga resultat.

Vill du kära läsare skydda fyra av dina Wii-fjärrar mot alla de faror som den verkliga världen kan innebära så köp ett paket av Joytechs Silicon Gloves. Vill du hellre skydda blott en fjärre, men även ge nunchucken den trygghet som den förtjänar köper du istället Speed Link Secure Skin Bundle. Så enkelt är det. För produkterna är i övrigt likvärdiga. Det är ju trots allt bara lite silikon det handlar om.

Varhelst det finns en prylsamlare med repnoja - finns jag för att reda upp begreppen. När du är förvirrad och ledsen över att du inte kan reda ut vilken kontroll som är vilken - står jag där och tipsar om färgglada silikonkondomer i olika färger. Jag är en problemlösare - en expert i allmänhetens tjänst. Eller i alla fall den del av allmänheten som funderar på att klä sina Wii-kontroller i fula färger.

Silicon Gloves
Detta är en annons:
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Renlighet är en dygd, lättare att hålla rätt på kontrollerna
-
Onödigt, jobbiga batteribyten
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content