Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Speed Link Wii Travel Bag

Flyttar du runt på din Wii ofta? Bär du med den till dina kompisar så fort det vankas spelkväll? Då kanske en Wii-väska är precis vad du behöver.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Alla tekniska prylar behöver bärväskor, det vet vi moderna prylmänniskor. Allt från stationära datorer till iPods behöver fint designade omslag att bäras runt i, vare sig vi ska bära med vår monsterburk till Dreamhack eller bara gå ner och köpa mjölk. Konsoler är inget undantag och bärväskor till exempelvis Playstation 2 har funnits att få tag på under en längre tid. Och med tanke på hur bra Nintendos Wii har sålt så ska den självklart inte vara sämre och Speed Link har därför släppt en väska till den.

HQ

Det känns lite ironiskt med en dedikerad Wii-väska, speciellt då Wii är en så liten och oklumpig maskin. Det är inga speciella problem att bara prega ner den i en helt vanlig väska, eller en plastpåse för den delen, men då blir man ju av med charmen att visa upp för världen att man är en äkta gamer som inte tvekar att skämma bort sin favoritmaskin.

Men i ärlighetens namn är Speed Links Wii-väska en ganska meningslös pryl. Inte bara på grund av maskinen den är tänkt att bära inte väger mer än en kursbok i Statsvetenskap, utan för när allt kommer omkring så är det bara en väska med Wii-tryck. När jag visade upp den för Love Bolin, som har blivit lite av en expert på Wii-tillbehör här på Gamereactor, fick jag en hel hög frågor kring vilka speciella fack den hade för Wiimotes och nunchucks. Det känns lite sorgligt att behöva säga det, men den har egentligen inga sådana finesser. Ett stort fack för själva maskinen, ett löstagbart skydd för att hindra att några tillbehör ska skrapa lacken på den, två mindre platser för att förvara nunchucks, och ett mindre fack för spel. Allt nödvändigt får förvisso plats, men det hade varit roligare med lite extra funktioner och användbara platser att placera olika prylar i.

Speed-Link Wii Travel Bag
Väskan är snyggare på bild än vad den är i verkligheten. På bild syns inte riktigt hur glansig den är och hur dåligt materialet känns.

Ett annat stort minus, som gör mig mindre benägen att bära runt min Wii i den, är att den knarrar. Kvalitéen är överlag rätt dålig och då gör inte det oljud den ger ifrån sig när man går nerför gatan saken bättre. Jag blir därför mer benägen att ge upp på den och använda en vanlig väska istället, de få gånger jag bär min Wii med mig. Dessutom är den inte speciellt stilig, alls, och verkar helt ha gett upp på Wii-estetiken. Speed Link har onekligen inte fått lov att använda den riktiga Wii-loggan, något som ganska mycket förtar charmen med hela grejen.

Detta är en annons:

Det ska sägas att din Wii kommer att färdas ganska skyddad i den här väskan, då insidan är mjuk och väl fodrad. Det är väl den stora behållningen med väskan, egentligen. Men samtidigt finns det snyggare väskor för samma pris, väskor som dessutom inte låter som knarriga vindsgolv när man går runt med dem och som samtidigt skyddar din maskin mot skador. Spana in dem istället.

Speed-Link Wii Travel Bag
Bonusbild 1: En Commodore 64 får INTE plats i Speed Links Wii-väska.
Speed-Link Wii Travel Bag
Bonusbild 2: Empiriska undersökningar visar att det går ner exakt två moogles och fyra pikmins i väskan.
Speed-Link Wii Travel Bag
Bonusbild 3: Inte ens Gamereactors pinuppa Bengt Lemne kan göra Wii-väskan snyggare. Synd tycker vi.
Detta är en annons:
05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Allt får plats, välfodrad
-
Dålig kvalité, knarrar, onödig
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content