Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Steelseries Siberia Elite

Vi har provat efterföljaren till Steelseries Siberia V2 för att ta reda på om man förbättrat de klagomål som fanns. Och vi har goda nyheter att komma med...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det var så sent som i augusti vi recenserade Steelseries Siberia V2 och var hyggligt nöjda med resultatet. Nu har vi hunnit tillbringa några veckor med efterföljaren Steelseries Siberia Elite och kan glatt meddela att de lever upp till sitt namn. Det mest slående när man packar upp dem ur sin låda är att Steelseries lyckats med något så ovanligt som att leverera snygga gaming-lurar.

HQ

I musikvärlden är vi såklart bortskämda med sinnessjukt läckra grejer utformade av kreativa designers, men i spelvärlden har vi hittills varit hänvisade till plastiga bestar med tveksam utformning. Detta oavsett prislapp och hur makalöst ljud de erbjudit. Allt det här tar slut med Steelseries Siberia Elite som är byggda i bra material och känns allmänt gedigna och supersnygga.

Efter en trevlig "out of the box experience" krängde jag dem på huvudet och brast ut i ett spontant leende. Det här är bland de mest komfortabla lurar jag någonsin haft nöjet att testa, och det känns precis som att innesluta huvudet i fluffiga färska marshmallows. Enligt Steelseries ska kåporna även formas efter huvudet, vilket jag ställer mig frågande till, men det saknar helt och hållet betydelse oavsett eftersom de sitter så bra från början.

Steelseries Siberia Elite
Komforten i Steelseries Siberia Elite kan inte överdrivas. Det är bland de absolut mest komfortabla lurar vi testat.

Kåporna är dessutom föredömligt stora och stänger ute allt ljud på ett nästan kusligt sätt. Jag missar både skällande hund och ringklocka medan jag glatt spelar vidare. Det är väl ganska precis så som jag vill ha det, och lurarna har därför varit ett givet förstahandsalternativ för både film och musik den senaste tiden. De färgade banden på sidorna av kåporna kan man själv bestämma färg på med medföljande mjukvara, och även hur de ska bete sig. Inget man själv egentligen ser eftersom man har dem på sig, men många polare har reagerat på detta och tyckt att det är en häftig funktion som skänker Steelseries Siberia Elite lite extra personlighet.

Detta är en annons:

Jag är alltid skeptisk mot 5.1- eller 7.1-ljud i hörlurar eftersom det mestadels helt enkelt inte fungerar särskilt bra. Med det sagt ser jag det som en oumbärlig egenskap när det väl används bra. Turtle Beach brukar alltid leverera på det här området, och även om det bara är två högtalare som ska leverera 7.1-ljud i Steelseries Siberia Elite, så konstaterar jag glatt att det fungerar bra. Det är inga som helst konstigheter att höra var fienden som beskjuter mig står. En ovärderlig egenskap i exempelvis Call of Duty: Ghosts.

Att använda Steelseries Siberia Elite är riktigt smidigt tack vare genomtänkte reglage. Istället för att som så ofta annars ha en liten fipplig fjärrkontroll på sladden sitter volymreglaget på höger kåpa. En användarvänlig lösning som minskar risken för misstag. På högra kåpan finns även ett extra hörlursuttag om du vill koppla in ett extra par för att exempelvis spela eller kolla film med sambon. Dessutom är mikrofonen fiffigt gömd och får Steelseries Siberia Elite att se ut som ganska vanliga lurar om du vill använda dem för att bara lyssna på musik när du rör dig ute bland folk. Att mikrofonen dessutom indikerar när den är av och på med ljus är också en fiffig grej jag verkligen uppskattar.

Steelseries Siberia Elite
Med micken gömd ser Steelseries Siberia Elite ut som ett par vanliga, snygga hörlurar.

Ljudet är krispigt spänstigt och erbjuder kristallklart lyssnande även på låga ljuvnivåer. Därmed märks även sådant som ofta försvinner i actionspelens brölande ljudmattor såsom fotsteg eller fiendens omladdningsljud - där båda exempel är sådant jag personligen haft nytta av under hårda dödsmatcher. Det är en ganska kall ljudprofil, vilket passar actionspel väl, men detta kan även justeras via det medföljande programmet som är föredömligt stilrent utformat. Fjärran det plotter som ofta möter oss vid överdesignade program avsedda för gamers. Jag har som sagt använt detta headset för både musik och film genom att skapa profiler jag gillar för olika ändamål.

Detta är en annons:

Med i lådan följer även pluggar för vanliga 3,5mm-uttag samt motsvarande för Iphone så man kan koppla den till sin mobil för vanligt musiklyssnande eller använda Steelseries Siberia Elite till PS Vita. Allt som allt är det bara det faktum att prislappen kan verka avskräckande för många, samt det faktum att det inte är ett par lurar jag skulle våga tappa i marken, jag håller emot Steelseries Siberia Elite. Å andra sidan måste kvalitativ elektronik få kosta, och lurar för närmare 2000 kanske man ska vara försiktig med oavsett. Med det sagt är Steelseries Siberia Elite just nu mitt förstahandsalternativ när det ska spelas på PC, så bra är de faktiskt.

Steelseries Siberia EliteSteelseries Siberia Elite
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Sanslöst bekväma, bra ljud, välfungerande surround, hög användarvänlighet, snygga, goda anslutningsmöjligheter
-
Känns aningen bräckliga
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

9
Steelseries Siberia Elite

Steelseries Siberia Elite

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har provat efterföljaren till Steelseries Siberia V2 för att ta reda på om man förbättrat de klagomål som fanns. Och vi har goda nyheter att komma med...



Loading next content