Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Deathstalker Chroma

Razer Deathstalker får en ansiktslyftning i form av mängder med färger och vi har satt betyg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Razer utökar sin portfölj av tangentbord för oss hardcore-gamers. Senaste tillskottet är Deathstalker Chroma och som namnet antyder är det mycket riktigt belysningen som blivit uppgraderad. Chroma är nämligen Razers namn på produkter med 16,8 miljoner valbara färger och nu var det alltså Deathstalkers tur att få lite färg...

HQ
Razer Deathstalker Chroma

Det första som slår mig när jag öppnar kartongen är hur platt tangentbordet är. Knapparna är väldigt låga och bordet känns slimmat även fast det är fullstort. Designen är stilren och hela Deathstalker Chroma är mattsvart förutom loggan som är vit och sitter mitt på det väl tilltagna handledsstödet. Vänder jag på tangentbordet sitter det två klackar baktill för att kunna höja arbetsvinkeln. Inget ovanligt, med andra ord, utan snarare ett klassiskt gamingbord med klassisk look.

Razer Deathstalker Chroma

Nånting som däremot upplevs annorlunda är tangenterna som känns lite mjuka och gummiaktiga på ytan när jag vilar fingrarna mot dem, absolut ingen oskön känsla bara något jag inte är van vid. Deathstalker har väldigt låga och lite trögare tangenter medan knapparna på det tangentbord jag använder på daglig basis är höga och lättryckta.

Detta är en annons:

Några dagars användande krävdes för att ställa om hjärnan med dem nya förutsättningarna, något som jag inte behövt lika lång tid till tidigare jämfört med de andra tangentborden jag recenserat, men efter omställningen var det inga konstigheter alls. Anledningen till olikheterna är för att Deathstalker Chroma inte har mekaniska brytare utan en egen membranliknande brytare som kallas för Slim Chiclet. Membranbrytare behöver tryckas i botten men med endast två millimeter lång slaglängd är knapparna ändå snabba och exakta och det märks väl när jag spelar Call of Duty: Black Ops 3 Och Counter-Strike: Global Offensive. Den korta responstiden ger mig en klar fördel och jag rör mig snabbare och avrättar fler fiender.

Razer Deathstalker Chroma

Razer Synapse 2.0 heter mjukvaran som enkelt laddas ner från deras hemsida. Där kan du skräddarsy belysningen och skapa makron precis som du vill ha dem. Spelspecifika färgprofiler går också att välja och det är något som Razer satsar mycket på. Den funktionen gör tangentbordet mer levande och kan till exempel visa hur mycket ammunition du har kvar under tiden du spelar. En riktigt häftig finess som jag gillar väldigt mycket och som hela tiden utvecklas till fler och fler speltitlar. Själva bakgrundsbelysningen hade kunnat vara bättre dock för när du sitter som vanligt och tittar på tangentbordet snett uppifrån ser det ut som du har dimmat belysningen. Du måste titta rakt uppifrån för att få det rätta ljuset från knapparna och det drar ner betyget lite.

Sammanfattningsvis är Deathstalker Chroma ett riktigt bra tangentbord även om jag tycker att knapparna kunde varit mindre tröga och belysningen bättre, är det inget snack om att Razer fortsätter leverera bra produkter för oss gamers.

Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Väldigt tyst, exakta brytare, låga knappar
-
Dåligt sken på bakgrundsbelysningen
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content