Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Sennheiser GSP 600

Vår hörlursfantast Fredrik har provkört det nya headsetet från Sennheiser men är inte helt övertygad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Sennheiser har sedan länge varit en favorit för mig bland alla hörlursmärken därute och det har inte bara att göra med att jag på daglig basis sedan början av 2000-talet haft en av deras ikoniska modeller på mitt kranium (och älskat dem innerligt) utan även för att de gång på gång lyfter nivån på sina lurar med varje ny generation och har ett väldigt brett sortiment av riktigt fina prylar i sitt enorma utbud av hörlurar. Ni som har läst mina tidigare recensioner vet hur mycket jag avgudar deras flaggskepp HD800 till exempel för att nämna en modell som verkligen sticker ut och hur jag gång på gång tjatar om att det går alldeles utmärkt att spela med en hifi-lur istället. Men nog om det och vidare till ett segment där det fortfarande enligt mig inte finns någon riktigt överlägsen modell men kanske kan GSP 600 ändra på det för här har tyskarna tagit i från tårna och kanske, ja jag säger kanske, kan de klättra högst upp på gamingheadset-tronen.

HQ
Sennheiser GSP 600
Lurarna är riktigt välbyggda och vi gillar skarpt hur de plockar fram metallen i bågen. Det ger designen en ännu råare känsla och känns väldigt påkostat.

Varje gång jag testar ett nytt headset är det alltid lika roligt att gå in på Teamspeak för att höra polarnas reaktioner på hur min röst låter. Detta är på grund av att min ordinarie bordsmikrofon inte håller särskilt hög klass (jag spelar med ett par dyrare hifi-lurar från Sennheiser i vanliga fall och kör därför med separat mikrofon) men även för att få en bedömning på hur mikrofonen låter och GSP 600 har en mycket bra röstuppfångare. Klart och rent ljud med lagom känslighet som inte plockar upp alltför mycket bakgrundsljud erbjuds det här. Funktionen med att micken tystas när mik-armen fälls upp är standard numera på de flesta gamingheadsets och den gillas skarpt.

Sennheiser GSP 600
Det går enkelt att mute:a mikrofonen på GSP 600 genom att fälla upp mic-armen och du kan även höja och sänka volymen med en ratt på en kåpan vilket båda två är smarta och enkla finesser som fungerar väldigt bra.

Ljudet i GSP 600 är riktigt bra. Välbalanserat och varmt med en lite basigare klang som fungerar perfekt till spel som Overwatch, Call of Duty: WWII, Counter-Strike, Battlegrounds samt Battlefield 1. De övre tonerna är klara utan att bli vassa och hårda vilket jag som ni kanske vet är allergisk emot. Den slutna konstruktionen kapslar dock in ljudet lite väl mycket, något som gör att GSP 600 blir lite burkiga vid musiklyssning. Ed Sheeran låter inte riktigt lika luftig och levande som i en öppen kåpa och det är lite synd men lurarna är ju tänkt för gaming i första hand och då fungerar en sluten kåpa bättre - helt klart. För det är enklare att kunna riktningsbestämma var till exempel fotsteg kommer ifrån när inte ljudbilden är lika stor.

Detta är en annons:
Sennheiser GSP 600
Ljudkvaliteten är strålande och micken kanon, men GSP 600 är inte sköna att ha på skallen, tyvärr.

Designen på lurarna är läcker med sin sotsvarta färg och de röda detaljerna på kåporna. De har lite hårdare linjer formmässigt och jag gillar verkligen hur tyskarna har gjort de lite råare genom att visa lite av metallramen som håller fast kåporna. Hela luren osar av kvalitet och de är mycket välbyggda, kanske lite för välbyggda för här kommer vi till det som jag inte riktigt kommer överens med - nämligen ergonomin. Vid långa spelsessioner trycker bågen mot skallbenet på ett sätt som jag inte riktigt kan leva med. Jag har blivit öm redan efter en kortare stund under mina testtimmar, och därmed tvingats flytta lurarna fram och tillbaka över hjässan för att avlasta trycket. Detta trots att jag ställt in reglaget på bågen på det lägsta trycket. Jag har ett mediumstort huvud och brukar sällan uppleva dessa problem när det kommer till dyrare/bättre lurar vilket gör GSP 600 till något av en besvikelse. Spannet på reglaget borde varit mycket större och det får Sennheiser fixa till nästa generation, tycker jag. Det mockaliknande materialet i kuddarna klibbar dock inte mot huden och känns skönt vilket är ett plus men kåporna är lite väl små och öronen blir fort varma. Jag hade velat se bättre komfort och större kåpor för som det är idag blir jag både öm och varm av dessa lurar vilket inte är fallet med exempelvis Audio Technica ATH-ADG1X eller Astro A50.

Sennheiser GSP 600
2500 kronor kostar dessa gaming-lurar.

Det är himla synd att GSP 600 faller lite på målsnöret komfortmässigt då de i övrigt är ett mycket kompetent headset. De låter väldigt bra, är välbyggda och har en mikrofon som fungerar utmärkt. Materialval, designen och finesserna är även de genomtänkta och smarta men för 2495 kronor ska alla bitar falla på plats tycker jag men det gör de inte och därför är det nog bara att fortsätta vänta på det optimala gamingheadsetet för Sennheiser når inte riktigt dit även om det är väldigt nära.

Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Väldigt bra ljud, rå design, genomtänkta materialval, utmärkt mikrofon
-
Trycker mot skallbenet, blir snabbt varma runt öronen
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Sennheiser GSP 600

Sennheiser GSP 600

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Fredrik Lindman

Vår hörlursfantast Fredrik har provkört det nya headsetet från Sennheiser men är inte helt övertygad...



Loading next content