Svenska
MEDLEMSRECENSION

Skylanders Giants

Skrivet av: PhMan   2013-08-30

"Stora delar av denna recension är kopierade från första spelets recension."

Skylanders.. Dessa Skylanders som förmodligen får de flesta föräldrar att rysa och får plånboken att darra som ett asplöv...

Men man kan inte annat än hålla med om att Activision är genier. De har revolutionerat spelvärlden och hittat ett sätt att verkligen mjölka ut pengar från ett spel i form av spelfigurer som man köper utöver spelet. Figurer som har lite andra vapen/förmågor och får ungarna att tjata om att den figuren är minsann den bästa av de bästa och står på varenda önskelista som produceras hemma.

Om man bortser från mjölkandet då och focuserar lite på spelet. Spelet lämpar sig bäst för mindre barn i åldrarna 4-10 år. Till uppföljaren finns två startpaket, ett där man inkluderar portalen för alla som inte har första spelet sen tidigare och ett annat paket där man endast inkluderar spelet och Skylanders men ingen portal.

Man spelar åter som portalmästaren. Genom att placera en Skylander på portalen så dyker den upp på skärmen och man får spela som just den Skylandern. Enkel och genialisk ide som fungerar klockrent! Lägg till minnet att man ökat antalet Skylanders som nu är uppdelade i 8 stycken så kallade element (vatten, jord, växt m.m.) med 6 Skylanders tillgängliga för varje element samt extrabanor så inser du vilken fin samling du kan få hemma.

Till uppföljaren har man introducerat nya karaktärer och framförallt jättar som har en stor och viktig del i berättelsen. Kaos är tillbaka, starkare än någonsin då han har lyckats ta över kontrollen på en jätterobot. Hans skugga faller över Skylands igen och behovet av en portalmästare har aldrig varit större.
Återigen är det dags för dig att hjälpa Skylands bli kvitt den onde Kaos. Men denna gång har du även jättar som krävs för att klara av vissa banor. Dessa jättar är enormt starka, men inte så snabba. Det gäller att använda de på rätt sätt och inte låta de dö tidigt under uppdraget. Världarna är lika färgstarka, fienderna många och till viss del roligare än föregångaren. Många gamla ansikten dyker upp men även en hel del nya och äventyret drar igång igen. Jämfört med första spelet så tycker jag att det är klart bättre variation och MYCKET roligare banor i Giants. De är större, lurigare, knepigare och kräver mer av spelaren helt enkelt. Allt känns större, bättre och vassare än föregångaren så Activision har gjort ett bra jobb här!

Huvudhandlingen har 16 banor som ska klaras av. För att fortsätta med nästa uppdrag måste man klara av banan innan alla dina Skylandergubbar dör. Med andra ord, ju fler man har, desto större chans att klara av banorna. Om alla dina Skylander dör under uppdraget får man helt enkelt börja om och pröva igen. Banorna börjar lätt och ökar successivt i svårighet. Min 8-åring har varvat spelet helt själv även om han fick kämpa rätt mycket på vissa uppdrag. Svårighetsgraden har ökat i Giants och de minsta lär behöva hjälp att klara av vissa uppdrag om de inte är "vana" spelare. De flesta Skylanders är duktiga på olika saker och det gäller att välja figur med omsorg under uppdragen. Man kan byta oändligt antal gånger under samma uppdrag och återanvända figuren så länge den inte "dött".

Förutom huvudhandlingen kan man även nå stängda ställen med rätt Skylander i handen (eller portalen om man ska vara petig). Kravet är att den måste tillhöra rätt element. Egentligen räcker det alltså med 8 Skylanders för att kunna spela allt som finns i spelet så länge de tillhör olika element. Men jag säger bara, LYCKA TILL!

Utöver det finns det en hel del extragodis som man kan roa sig med för att låsa upp allt i spelet. En rolig nyhet är arenastriderna där dina Skylanders får möta varandra. Placera två figurer på portalen och låt de slåss mot varandra som omväxling! Riktigt kul när man är två spelare. Dessutom ett effektivt sätt att bevisa för barnen att den gamla Skylandern inte "suger" och att allt nytt är bäst... :)

100 + speltimmar som ökar är fakta. Ungarna älskar spelet helt enkelt. Att figurerna är mycket välgjorda och kan användas som leksaker skadar inte. Att de kan spela tillsammans genom att placera två Skylander på portalen är också riktigt bra och kan när som helst hoppa på och av under ett uppdrag är smidigt och kul.

Jag rekommenderar spelet varmt då jag tycker att det är bland de roligare spelen till barn som finns ute på marknaden idag, men även varna för att plånboken kommer att blöda.. ordentligt!

Samlat betyg: 6.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10