Svenska
MEDLEMSRECENSION

Dragon Age: Origins

Jag vet inte vart jag ska börja. Spelet är bara så bra och så bra gjort.
Finns så mycket i spelet. Action, äventyr, humor, lite rysare och mer.
Finns mycket att göra och spelet bli så olika beroende på vad du väljer att säga och göra i dina uppdrag. Folk reagerar och dina följeslagare reagerar ännu mer på vad du gör! Se upp med vad u säger och gör, försök att hitta den utvägen du vill!
Spelet är stort och har mycket att erbjuda, speciellt med allt nedladdningsbart innehåll som finns till det nu. Nu är ju spelet rätt så gammalt och man kan tycka att grafiken inte är så bra men det ser bra ut ändå och allt flyter på utan problem. Spelat på PS3 och även på PC och jag tycker själv att kontrollen är både bra och dålig egentligen.

Det dåliga på PS3 är att du kan bara ha 6 st av dina spells eller färdigheter på snabbknapparna som finns. Fyrkant, cirkel och trekant, sen om du håller in R2 får du upp 3 av samma knappar igen där du kan ha 3 spells/färdigheter till och du kan lägga vilka du vill i dom 6 stycken rutorna!
Tråkiga är du att det bara finns 6 st, men en enkel sak är att helt enkelt lägga dom spell och färdigheter med låg cooldown på snabbknapparna och dom med lång låter du vara kvar i vapenhjulet.
Med L2 så får du upp ett hjul där du kan hitta alla dina spells och färdigheter och kan då använda dom därifrån. Är du magiker så kommer du få lov att göra detta!
PC har inte samma svårighet eftersom du kan ha flera då eftersom du kan ha flera knappar och du kan ändra knapparna om du vill. Istället för 9 kanske du vill ha F eller R! Lite mer går det i alla fall.

Men spelet i sig är långt och riktigt bra gjort i både story och alla karaktärer som är med i spelet. Alla dina följeslagare i detta spel precis som i Star Wars Knights of the old Republic, så har alla följeslagare sina egna lite mer personliga uppdrag som man kan för det mesta bara komma åt om man pratar en hel del med dom.
En annan sak som Bioware har lagt till i spelet är "gifts", en gåva helt enkelt. Du kan köpa gåvor, eller hitta för att sen ge till någon av dina följeslagare. Men tänk innan du bara ger för alla gillar inte samma sak. Rätt sak till rätt person, det är som när du själv är ute och julhandlar. Kläder till sin systerson eller brorson som är 8 år kommer nog inte vara årets julklapp, men vem vet!
I alla fall så är det inte viktigt men det är då ett plus att ge rätt sak till rätt person för dina följeslagare gillar dig olika mycket och du kan få minus i det om du ger nånting dom VERKLIGEN inte vill ha. Samma sak om du säger eller gör nånting dom inte gillar!
Ge rätt saker till rätt person, det lönar sig om du vill ha deras uppdrag. Efter det, vad vet jag, du kanske vill fortfarande vara snäll eller så är du elak mot dom!

Precis som i många andra spel med följeslagare så är dom lika viktiga som du eftersom om du stupar så får du fortsätta slåss men du styr en av dina följeslagare och du kan själv välja vad dom ska ha för spells eller färdigheter. Om du vill så kan du ha deras level upp på automatisk och då väljer spelet själv vilket färdighet eller spell dom ska ta. Gäller att välja rätt om du vill ha dom som du vill! Jag brukar ha en rätt så standard grupp med en som är lite hård och tål skada, en tank, sen 2 stycken som har snabb och stark skada och en som är lite mer som en support, en magiker som kan ge en liv, ge en buffar som ger mer skada eller man tål mer!
Fungerar för det mesta väldigt bra, speciellt mot bossar som har lite mer liv och mycket skada!

Spelet förtjänar verkligen sin lilla 10 här då det är rikt med uppdrag och karaktärer att träffa och prata med. Gäller att prata med alla om man vill ha så många uppdrag som möjligt också!
Prata, prata, prata och lyssna är en bra sak i spelet. Även när man lyssnar så kan man kanske snappa upp nånting som ger en nånting!

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10