Svenska
Gamereactor
nyheter
Mario + Rabbids Kingdom Battle

Mario + Rabbids-läckan innan E3 tog hårt på Ubisoft

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Första gången vi hörde talas om att ett gäng kaniner och en rörläggare hade slagits ihop till en och samma titel var så tidigt som i november 2016, allt tack vare den blåfrisserade Laura Kate Dale (och någon pratmal på insidan hos Nintendo) som läcker fler Nintendo-nyheter än vad som anses vara rimligt. Där och då tog vi det kanske inte på så stort allvar, men när en bild på just denna blandpåse av spelhjältar dök upp igen, bara några veckor innan E3 skulle dra igång, var det bara att acceptera att ryktet var sant.

Det kan vara taktiskt av spelutvecklarna att lossa på en eller annan munkavel sådär innan E3. Konkurrensen är stenhård om speljournalisternas uppmärksamhet, så om risken finns att bli bortglömd bland guldalster från Rockstar, Naughty Dog eller From Software kan det vara en bra idé att rida på hype-vågen en tid innan mässan drar igång i Los Angeles.

Taktiken ovan var dock inget Ubisoft och Nintedo hade tänkt att använda sig av. Mario + Rabbids var större än så. Med tanke på att det var själva omslaget för spelet som läckte ut, kände utvecklargänget sig ganska nedstämda och oroade då bilden inte gav titeln någon rättvisa. Den var alldeles för lätt att misstolka och bilda sig en egen kritisk uppfattning om varför i hela helsefyr som Mario har en pistol och varför kaninen har klätt ut sig till Peach. Så här sade Ubisofts Davide Soliani (Creative Director) till Eurogamer i en intervju häromdagen:

"We were aiming to do a big surprise at E3, and unluckily that was not the case. Of course, it was quite a bad backlash for the entire team. Discouraging. Quite hard on the team morale.

[...]Of course I tried to, let's say, reassure everyone that we had a good game and our team is not composed of stupid guys, so they knew they were doing something quality-oriented. But of course, there is no way to avoid not feeling anything towards this kind of feedback. We're passionate guys and not just doing this as a job, but also for the pleasure of giving emotion to the player."

Mario + Rabbids Kingdom Battle
Davide har själv sagt att hela hans karriärsval, hela hans liv har sett ut som de gjort tack vare Miyamotos skapelser. Att Davide då blir tilltalad, och faktiskt hyllad av Mario-pappan mitt under presentationen av Mario + Rabbids Kingdom Battle var förstås oerhört känslosamt.

Även om veckorna och dagarna innan mäsan måste ha varit svåra för både Ubisoft och Nintendo så blev alltsammans ganska bra till slut. Mario + Rabbids Kingdom Battle fick en enorm uppmärksamhet, och det fanns knappt en enda spelsida som inte hade slängt upp en jättebild på Miyamoto, rygg mot rygg tillsammans med Yves Guillemot. Att döma av de förhandstittar vi har skrivit och de många filmklipp som finns ute lär det taktiskt strukturerade jättekriget mot förbannade harpaltar bli något stort. Vi hoppas det åtminstone.

Mario + Rabbids Kingdom Battle

Stort tack Eurogamer.

Relaterade texter



Loading next content