Svenska
Gamereactor
nyheter

Justice League kan bli en förlustaffär för Warner Bros

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

WB och DC:s nya superhjälterulle Justice League har fått snäppet vassare omdömen från kritiker jämfört med föregångare som Batman V Superman och Suicide Squad. Men filmen har tyvärr levererat den svagaste öppningshelgen hittills (av DC:s nya filmer) och tråkigt nog så ser det även ut som att filmbolagets nya storsatsning kan riskera att bli en förlustaffär. Justice League har precis håvat in 100 miljoner dollar i staterna, och på den internationella sidan så har filmen inkasserat ca 185 miljoner dollar. Och enligt en analys av Rob Cain, från Forbes, så kommer filmen att bli en flopp för filmbolaget. Enligt honom så kommer Justice League att stanna på ca 235 miljoner dollar inrikes samtidigt som den internationella siffran kommer att landa på ca 400 miljoner dollar. Med ett totalbelopp på ca 635 miljoner dollar.

Om man då leker med tanken att Cains analys stämmer så ser slutresultatet helt katastrofalt ut. Efter diverse procentavdrag ihop med kostnaderna för att producera filmen, och medräknat all marknadsföring, så riskerar filmen att kosta Warner mellan 50-100 miljoner dollar. Dessa siffror är såklart inte satta i sten, men även om filmen skulle kamma hem ca 50 miljoner dollar i vinst så skulle det innebära att Justice League är en av de sämst presterande superhjältefilmerna i modern tid.

Om filmen skulle landa runt dessa siffror så är det inte helt orimligt att utgå ifrån att DC och Warner kommer att ta några steg tillbaka när det kommer till planeringarna för deras expanderande filmvärld. Det här betyder såklart inte att DC kommer att sluta med att pumpa ut superhjältefilmer till alla fans. Solo-filmen med Aquaman är planerad till nästa år, Shazam-filmen börjar filmas om några månader och Wonder Woman 2 är garanterad (till hundra procent) efter den succé som föregångaren bjöd på. Men vi kan nog räkna med att filmbolaget kommer att tänka om en hel del på vissa punkter, samtidigt som Justice League 2 riskerar att hamna i farozonen.

Justice League kan bli en förlustaffär för Warner Bros
Lyckas Justice League att dra hem tillräckligt med kosing, eller blir det en flopp? Vad tror du?


Loading next content