Svenska
Gamereactor
nyheter
Counter-Strike: Global Offensive

Så gick det i finalen av Eleague Major

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Efter mängder av tajta och underhållande matcher var det igår kväll dags för den stora finalen. Suveräna FaZe stod ganska väntat på ena sidan men bredvid var varken SK, G2 eller något annat av de favorittippade lagen. Istället fick vi se nordamerikanska Cloud9 med Tarik i spetsen. Laget som varit på vippen att bli utslagna tidigt i turneringen efter att ha inlett med två raka förluster. Där och då tog sig laget samman och radade istället upp tre raka vinster och belönades med slutspelsavancemang. Väl där städade man undan just G2 & SK med 2-0, 2-1. En stor bedrift redan där och nu väntade FaZe i finalen.

Kniven mot strupen
Ja inte nog med att man var illa ute redan tidigt i gruppspelet, även finalen började knackigt för nordamerikanerna. Första kartan, Mirage, blev jämn men tillslut kunde FaZe stå som segrare med 16-14. Nu var Cloud9 piskade att vinna Overpass. för att tvinga fram den tredje och avgörande kartan, Inferno. Efter en oerhört stark inledning hade laget skaffat sig en 12-3 ledning med sig in i den avgörande halvan. En ledning man sedan aldrig släppte utan höll undan till 16-10.

Dubbla övertider krävdes
Finalen var nu helt jämn, precis så man hoppas att en final skall vara för att få ut maximalt av underhållningen. Så fortsatte det även in på tredje och sista kartan. Lagen plockade var sin 8-7 vinst vilket betydde 15-15 och övertid. Cloud9 startade övertiden med ett högt tempo vilket gav dem en ledning med 18-15. Sedan vaknade FaZe och tvingade fram ännu en övertid.

Cloud9 lät sig inte stoppas av FaZe's uppvaknande utan istället klev Tarik fram och i avgjorde allt till sitt lags fördel efter att ha stått för ett Ace.

Tarik belönades med turneringens MVP och laget inkasserade nästan 4 miljoner kronor.

För Cloud9's del väntar nu turneringen cs_summit 2 om några veckor där vi även får se svenskt i form av Ninjas In Pyjamas.

Counter-Strike: Global Offensive

Relaterade texter

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar i PC-versionen...

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar...



Loading next content