Svenska
Gamereactor
nyheter

16 år senare: Nytt Nintendo 64-spel på väg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Retrospelsutvecklaren Piko Interactive jobbar just nu som bäst med att återuppväcka ett 19 år gammalt spel till liv till en konsol som avvecklades för 16 år sedan. Det handlar om Playstation-plattformsspelet 40 Winks (som hette Ruff and Tumble i Europa), vilket ska släppas i år till Nintendo 64 tack vare en framgångsrik Kickstarter-kampanj. Tydligen var 40 Winks under utveckling till Nintendo 64 när utvecklaren GT Interactive fick ekonomiska problem och avbröt arbetet tillfälligt. Infogrames köpte sedan upp dem och idén lades ner helt.

40 Winks är ett tidstypiskt plattformsspel med sex fantasyvärldar att ta sig an i rollen som två bröder, Ruff och Tumble. Tanken är att du ska växla mellan dem eller köra co-op i ett nytt spelläge. Du kommer längs resan få förvandla dig till ninja, monster och superhjälte samt spela flera minispel.

Kickstarter-insamlingen drog in beloppet som krävdes redan första dagen och i september är det premiärdags. Då ingår en fullt fungerande Nintendo 64-kassett med en tillhörande manual (såklart). Prislappen är överkomliga €45 men vill du inte ha allt sådan går det att köpa till Steam för 7€.

Är du sugen på att damma av din Nintendo 64 igen?

16 år senare: Nytt Nintendo 64-spel på väg
Här snackar vi Three-Dee Art!

Tack Resetera



Loading next content