Svenska
Gamereactor
recensioner
Lego Marvel Super Heroes 2

Lego Marvel Super Heroes 2

Ännu ett Lego-spel med Marvels superhjältar i huvudrollen. Kim har smiskat alla möjliga obskyra Marvel-figurer till småbitar i över en vecka nu...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Jag älskar Lego. De gula plastgubbarna, krokodilerna med avtagbara överkäkar och de konstanta letandet efter den sista biten till den episka borgen är sådant som definierat min barndom. Jag älskar även Marvel. Jag har läst nästan alla serietidningar som producerats om Spider-Man, djupdykt i Guardians of the Galaxy och missbrukat Netflix-serier som om det inte funnits någon morgondag. Jag älskar TV-spel, också, såklart.

Kombinationen av dessa tre saker var ingenting annat än magisk i Lego Marvel Super Heroes och efter att jag och frugan hade spelat igenom det, har jag har längtat efter ett en uppföljare. Vi har spelat en mängd olika Lego-spel efter det men ingenting har lyckats fånga vårt intresse på samma sätt. Marvel Super Heroes var fantastiskt och ett av de få spel som jag har tagit 100% i på bra många år.

Som 30-årig minigubbe är jag definitivt inte målgruppen för Lego-spelen, inte ens nära egentligen, därför placerade jag min son, Frank fem år, i soffan bredvid mig för att sedan hålla koll på hans reaktioner och intryck. Han är ingen initierad spelare ännu även om han älskar Mario Kart 8, Pokken Tournament och Super Mario Odyssey, men hans intresse för spel är stort men hans tålamod är kort och han äskar Lego.

Detta är en annons:
Lego Marvel Super Heroes 2
Delad skärm är definitivt en av de bästa egenskaperna med Lego Marvel Super Heroes 2.

Allt handlar om att slå sönder precis varenda föremål som finns i närheten, bygga ihop delar för att lösa pussla och dänga elakingar och sedan repetera allt. För mig har det alltid handlat om simpel underhållning, nästan som avslappning, och möjligheten att sätta sig i soffan tillsammans med en vän, partner eller barn blir alltmer sällsynt idag. Det ska sägas direkt, det har inte hänt särskilt mycket med Lego-formulan den här gången heller. Spelen får små förbättringar för varje år som går men det har du spelat ett spel de senaste tio åren vet du vad du har att vänta dig.

Lego Marvel Super Heroes 2 börjar explosivt. Det är Guardians-gänget som inleder det första uppdraget med en smäll som heter duga. Frank säger direkt, "Jag vill spela som hunden". Hunden är Rocket Raccoon och det får han ju. Storyn och grundpremissen är helt vrickad, minst sagt. Kang the Conqueror och allt vad tidsresor, sammanflätade dimensioner och de mest obskyra Marvel-karaktärerna innebär finns med och trots att jag ser mig som ett stort Marvel-fan upplever jag det som väldigt rörigt direkt från start.

Spelet vill berätta så många saker som möjligt samtidigt att det känns för spretigt, för osammanhängande och ibland mest som en ursäkt för att kräma in så många karaktärer i spelet som möjligt. Det blir lite på gott och ont, som sagt känns det spretigt men å andra sidan blir också resultatet ett spel där det finns mycket variation i spelvärlden.

Detta är en annons:
Lego Marvel Super Heroes 2
Visst finns det även fordonssekvenser den här gången också.

Upplägget är det numera klassiska, en hubbvärld, den här gången i Chronopolis där alla dimensioner har kolliderat och våra hjältars tidslinjer blivit blandade. Det tillåter exempelvis Spider-Man att få träffa Spider-Man Noir och 2099-versionen och massvis med andra galenskaper. Uppdragen är även de bekanta, det är en salig blandning av klassiska platformsbanor, pussel, bossar och fordonssekvenser. En del av banorna ör helt fantastiska sett till vad som händer och tempo medan vissa andra ligger på gränsen för rent av tråkiga. Ett tidigt exempel är en undervattensbana som spelas med Iron Man där allting går långsamt, dels för att allt utspelar sig under vattnet men också för att själva bandesignen är tråkig. Frank noterade till och med att Irons Mans rustning rent rimligt borde rosta sönder eftersom banan var så lång.

HQ

Eftersom i princip alla Marvel-världar finns här är det dock himmelriket för alla fantaster där ute. Praktiskt taget vilken karaktär du kan tänka dig, känd som okänd, finns med i spelet på ett eller annat sätt och har visar TT Games upp sin ovillkorliga kärlek till grundmaterialet med bravur. När jag spelar som Starlord känns det verkligen som om jag gör det för arbetet som lagts ner på att animera varje enskilt karaktärs stridsstil är helt och hållet ofattbart. Spider-Man använder sitt nät konstant, Doctor Strange öppnar portaler till höger och vänster och Rocket Raccoon siktar sin raketstrut på allt och alla. Det känns som Marvel, karakteristiskt, detaljerat och underbart att titta på.

En sak som jag brukar uppskatta med Lego-spelen är slapstick humorn, den må vara enkel men att se sina favorithjältar tolkas på det sättet som de här spelen har gjort sig kända för brukar alltid vara kul. I Lego Marvel Super Heroes 2 fnissar jag åt något enstaka skämt här och där medan merparten faktiskt bara är tråkigt. Inte ens Frank, som annars älskar saker som spills och skapar oreda, tycker det är roligt när J.J Jameson kastar kaffe vild omkring sig på sitt kontor, och det gör inte jag heller.

Lego Marvel Super Heroes 2
En bred uppsättning hjältar finns såklart att tillgå, till och med personliga favoriter som Spider-Man Noir och 2099-versionen.

En annan sak som är trevlig att titta på är Lego Marvel Super Heroes 2 och grafiken. Den är superkrispig, proppad med detaljer och ljud- och effektarbetet är faktiskt imponerande. Visst är det fortfarande ett Lego-spe med allt vad det innebär men det har aldrig sett såhär bra ut innan. Dessvärre kan inte samma sak sägas om ljudet, eller snarare röstkådespelarna. Här är det inga originalskådisar inte och insatserna känns... dåliga. Hemska på sina håll. Resten av ljudbilden fungerar som tur är bra med pampiga musikstycken och plastigt Lego-ljud.

Lego Marvel Super Heroes 2 är ett okej spel, varken mer eller mindre och det når inte upp till samma briljans som sin föregångare som kändes mer tight och sammansatt medan tvåan känns för spretigt och ofokuserat. Visst finns här en härlig kavalkad av Marvel-kuriosa för fans att grotta ned sig i, massor att utforska och ett spel som passar de allra flesta åldrar men samtidigt finns det spel som upplever de kriterier och är roligare att spela. Är du sugen på mer Marvel-Lego och har älskat de andra spelen kan du säkert få valuta för dina pengar, vet du däremot redan med dig att du är trött på konceptet borde du kanske hålla dig undan. Efter ett par timmar konstaterade Frank att han minsann ville spela Mario Kart 8 och fila på sina rekordtider, och så fick det bli, för det är minsann han som bestämmer.

HQ
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Härlig grafik, gigantisk spelvärld, detaljerade karaktärer, massor att göra
-
Spretigt berättande, en hel del tråkiga banor, inte alltid optimalt på delad skärm, förlegade mekaniker, platt humor
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Lego Marvel Super Heroes 2Score

Lego Marvel Super Heroes 2

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Ännu ett Lego-spel med Marvels superhjältar i huvudrollen. Kim har smiskat alla möjliga obskyra Marvel-figurer till småbitar i över en vecka nu...

0
Gamereactor Live: Lego Marvel Super Heroes 2

Gamereactor Live: Lego Marvel Super Heroes 2

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

I dagens Gamereactor Live ger vi oss i kast med ett av de sista stora spelen som släpptes förra året, nämligen TT Games Lego Marvel Super Heroes 2. Vi tycker såklart att...

0
Gamereactor Live: Lego Marvel Super Heroes 2

Gamereactor Live: Lego Marvel Super Heroes 2

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Som den skarpsynte Gamereactor-läsare du är, har du såklart sett att vi idag postat vår recension av Lego Marvel Super Heroes 2, vilket släpps på fredag. Men varför nöja...



Loading next content