Svenska
Gamereactor
recensioner
Skylanders Giants

Skylanders Giants

Spyro och Skylander-vännerna får denna gång hjälp av de så kallade Giants, men är äventyret lika roligt som sist? Läs vår recension av Skylanders Giants med detsamma!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under lång tid såg det verkligen mörkt ut för Spyro. Draken som en gång var i samma liga som spelikonerna Mario, Sonic och Crash, hade helt tappat ångan och var redan på god väg att glömmas bort. Flera utvecklare har försökt att återuppfinna serien, men varje gång har resultatet bara varit värre än den förra.

Personligen hade jag för länge sedan sade adjö till den glada draken, som inte riktigt lyckats fånga min uppmärksamhet sedan Playstation One-eran. Innan Skylanders Spyro's Adventure-premiären trodde jag aldrig att spelet skulle stå ut särskilt mycket. Återigen var det en utvecklare med ett skakigt förflutet som var ansvarig för projektet, och återigen verkade det som Spyro skulle skickas ett steg närmare den fullständiga glömskan, alternativt totalt hat.

Man behövde dock varken vara drak- eller spelexpert för att se att Skylanders hade något unikt. Kombinationen av fysisk leksak, en portal som kan ge liv på skärmen och ett gameplay som smakade både rollspel och äventyr, samt svenskt tal och text gjorde allt till ett av årets bästa familjespel. Och jag kan redan nu säga att jag är frestad att säga detsamma om uppföljaren Skylanders Giants.

Skylanders Giants
Storyn i spelet är mest lämpad för de yngre spelarna, men härdade föräldrar lär stå ut med den...
Detta är en annons:

Kaos har rymt från sitt fängelse och har hittat några allierade i form av den så kallade Arkeyan-rasen: gigantiska robotar med destruktiva förmågor. Kaos är inte den enda som har funnit nya vänner; Spyro och resten av Skylanders-gänget har gått samman med Giants, som en gång för länge sedan besegrat Arkeyan-rasen.

Du behöver dock inte lägga mycket tankar på vare sig Kaos eller Arkeyans för att få ut något av spelet. Istället kommer förmodligen de nya Giants fånga ditt intresse mest. Tree Rex var för övrigt namnet på den figur som jag fick med.

Med sin kropp av trä, enorma styrka och starka attacker, har han inga problem med att pulverisera fiender. Och lika användbar är hans förmåga att öppna dörrar som annars bara kan öppnas med hjälp av bomber. Att hitta speciella bonusvägar genom banorna, samt att lyfta enorma stenblock har också visat sig vara lite av en specialitet.

Skylanders Giants
Grafiken är färgglad och karaktärerna söta, men texturerna är inte superskarpa.
Detta är en annons:

Men det finns också nya figurer bland Skylanders-laget, och i mitt fall bestod de av fågeln Jet-Vac och draken Cynder. Återigen representerar figurerna olika element, som alla kan ge extra styrka, erfarenhet och tillgång till hemligheter, så till vida att de matchar den bana du spelar på. Det är fortfarande ett smart system som uppmuntrar att man alltid väljer nya karaktärer, och det fungerar perfekt.

Belöningarna för att utforska banorna är för övrigt många. Hattar av olika slag ger extra livsenergi, större chans att dela ut kritiska attacker och mer uthållighet. Erfarenhetspoäng gör att dina karaktärer stiger i nivå, och om du redan har spelat det första äventyret kan du njuta av att nivåtaket nu ligger på 15. Lite mer lömska är de så kallade Soul Gems, som visar klipp med hjältar du kanske ännu inte äger, och alltså fungerar som små reklamfilmer.

Är du trött på att gå på äventyr kan du istället spendera din tid på det minispel som kallas Skystones. Detta är ett enkelt strategispel där brickor med olika figurer ska placeras så att man själv har flest pjäser på brädet när matchen är över. Bitarna kan både köpas och hittas i spelet, och ju fler bitar du har, desto större blir din chans att låsa upp spelets alla hemligheter.

Skylanders Giants
Att spela som jätte är... jätteroligt. Du pulvriserar allt i din väg och känner dig... jättestor!

Om du redan har spelat det första Skylanders kan du njuta av möjligheten att använda dina gamla karaktärer. Erfarenhetsnivå och utrustning förs direkt över till det nya spelet, och det är även möjligt att köpa nya förmågor till dem och ta dem till nivå 15. Det går faktiskt också att ta de nya karaktärerna över till det gamla Skylanders Spyro's Adventure, med undantag från jättarna.

Det råder ingen tvekan om att stor del av Skylanders-seriens charm beror på de fantastiska karaktärerna, spelets lättillgänglighet och möjligheten att enkelt ta sina karaktärer till vänner och fortsätta spela. Utan detta, skulle det säkert också varit svårare att acceptera att spelets grafik är lite grötig, att bilduppdateringen haltar ibland, samt att vi sett de flesta av spelets idéer förut.

Skylanders Giants visar dock återigen att Toys for Bob har vansinnigt bra koll på de aspekter som utgör ett familjevänligt äventyr, exempelvis som att man bara behöver placera två figurer på portalen för att spela co-op. Alla hemligheter och bonusnivåer, fler än förra gången, gör det ännu mer till ett oemotståndligt speläventyr för alla med barnasinnet kvar.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Nya banor, högre leveltak, roliga nya Giants, lättillgängligt
-
Inte jättemånga nyheter, föråldrad grafik, vissa bilduppdateringsproblem
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • Skönagrop
    Alldeles förträffligt spel för de flesta åldrar. Visst, grafiken kunde varit bättre, styrningen kanske aningen mer exakt, men för min 5-åring... 8/10
  • PhMan
    "Stora delar av denna recension är kopierade från första spelets recension." Skylanders.. Dessa Skylanders som förmodligen får de... 8/10
  • mainedrey
    Skylanders fick 5/10 av mig. Det var mediokert, som jag skrev i min recension. Skylanders Giants har inte förändrats mycket alls. Kontrollen på... 4/10
  • bateman76
    Perfekt spel att spela tillsammans med min 5 åriga son! Grafiken är ok för att vara ett barnspel och minispelen är faktiskt riktigt... 7/10

Relaterade texter

6
Skylanders-version av Monopol finns ute nu

Skylanders-version av Monopol finns ute nu

NYHET. Skrivet av Jonas Elfving

Det finns tyvärr bara i Nordamerika än så länge, men Activision och Hasbro har släppt ett Monopol med Skylanders-tema. Som med alla andra Monopol-varianter är reglerna de...



Loading next content